SNIJEG NAPRAVIO HAOS U SRBIJI Snijeg pada bez prestanka, sela bez struje (VIDEO)

Region
SNIJEG NAPRAVIO HAOS U SRBIJI Snijeg pada bez prestanka, sela bez struje (VIDEO)
Na teritoriji opštine Nova Varoš u Srbiji snijeg pada duže od 36 sati i u pojedinim selima formiran je snježni pokrivač visine i do 70 centimetara.

Na teritoriji opštine Nova Varoš u Srbiji snijeg pada duže od 36 sati i u pojedinim selima formiran je snježni pokrivač visine i do 70 centimetara. Putevi do pojedinih sela jedva su prohodni, a najteža situacija je u Jasenovu, Beloj Reci, Božetićima i Akmačići.

"Velike probleme pored visine snježnog pokrivača zadaje i vjetar koji pravi smetove koji u pojedinim selima dosežu visinu od jednog metra. Putevi se čiste po prioritetima i ulažu se veliki napori da se glavni putni prvci održe prohodnim zbog đaka i potrebe za medicinskom pomoći stanovnicima kojima je neophodna. Sva mehanizacija je na terenu i do centara svih mjesnih zajednica je prohodno, ali ako se padavine nastave ovakvim intezitetom situacija se mijenja iz sata u sat", rekao je za RINU Radosav Vasiljević, predsjednik opštine Nova Varoš.

Manjih problema ima i u snabdijevanju električnom energijom, a zbog ovakvog stanja u četvrtak će zasjedati Opštinski štab za vanredne situacije.

Dionica autoputa Beograd - Niš, kroz Pomoravlje, iza 12 sati, bila je u jakoj snježnoj vejavici i magli, uz saobraćaj srednjeg intenziteta,. Kolovozne trake su čiste, ali je na njima mnogo vode. U snježnom "haosu" oko tri sata bile su i ostale regionalne i lokalne saobraćajnice u Jagodini i Pomoravlju, navidi Telegraf.rs.

Gradonačelnik Kuršumlije Radoljub Vidić ističe za Tanjug da se na području Kuršumlije ne pamte nevremena praćena snijegom i ledom koja su učinila da 15 dana gotovo 20 sela bude bez struje. 

"Pokidane su linije, oboreni stubovi, trafostanice, ali se radi. Pušteno je dosta toga, u selima je teška situacija i još oko 300 kuća od prvobitnih 800 i dalje nema struju", naveo je Vidić.

Nove snježne padavine dodatno su otežale situaciju na jugu Srbije. Posebno je teško u opštini Crna Trava gdje su u prekidu putni pravci od Predejana ka ovom mjestu i od Sastav Reke ka graničnom prijelazu Strazimirovci sa Bugarskom. Noćas su evakuisane tri osobe iz zavejanih automobila. 

Kako je za RTS-u rekao Slavoljub Blagojević, predsjednik opštine Crna Trava, neprohodni su svi lokalni putevi koji se čiste prema prioritetu. Više od polovine opštine je bez struje, sva sela ka Vlasinskom jezeru. Na terenu su četiri ekipe "Elektrodistribucije", a u prekidu je i telefonija.

Ekipe Sektora za vanrednu situaciju noćas su evakuisale tri osobe iz zavejanih automobila, potvrdio je za RTS Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog okruga. Snježne padavine otežavaju posao i monterima u opštini Medveđa, gdje 14 ekipa otklanja kvarove, od kojih su 11 iz svih krajeva Srbije. Bez električne energije već osamnaesti dan više je od stotinu domaćinstava u dvadesetak sela. Njima su obezbijeđeni agregati. 

Struje dvadeset dana nema ni u četiri najudaljenija leskovačka sela iznad vodosistema Barje, a proteklog vikenda od grada su dobili pakete pomoći, agregate i naftu,prenose Novosti.

Video pogledajte OVDJE

Ne propustite