STAVITE OVO IZA RADIJATORA I PREPOLOVIT ĆETE RAČUNE: Kuća će vam biti pretopla, NIKAD SE VIŠE NEĆETE SMRZAVATI TOKOM ZIME

Sve za dom
STAVITE OVO IZA RADIJATORA I PREPOLOVIT ĆETE RAČUNE: Kuća će vam biti pretopla, NIKAD SE VIŠE NEĆETE SMRZAVATI TOKOM ZIME
.

Hladniji dani su došli i mnogi traže način kako da dodatno ugriju prostoriju u kojoj borave, a sada vam donosimo jedan odličan trik.

Za ovo vam je potrebna obična aluminijska folija, a postupak je veoma jednostavan.

Uzmite običnu aluminijsku foliju i stavite je iza radijatora kako bi ona reflektovala toplotu i učinila stan ili kuću još toplijom. Ovo je posebno dobar trik za sve ljude koji se griju na struju, jer na ovaj način mogu da smanje potrošnju električne energije.

aluminijumska-folija-zagrijavanje

b1aa51e9f0bfd485e8ff

Sve što treba da uradite jeste da uzmete jedan komad debljeg kartona, dovoljno veliko da pokrije cijelu površinu iza radijatora. Karton zatim dobro zamotajte u aluminijumsku foliju i to nekoliko puta, pa tako zamotan karton stavite direktno iza radijatora (možete i da ga zakačite za zid).

folija

Poznato je da aluminijska folija reflektuje svjetlost i toplotu pa će na ovaj način stan da vam bude topliji, jer dio energije koji inače trošite na bespotrebno grijanje zida na ovaj način prelazi u stan. Baš kao što folija u cipelama čuva toplotu stopala, folija iza radijatora čuva toplotu stana.

radijator-1-600x350 

Najveće koristi od ovoga će osjetiti ljudi koji nemaju najbolju izolaciju u spoljašnjim zidovima. 

Ne propustite