Prije samo 5 mjeseci čuvena Marija iz Žikine dinastije izjavila je jednu rečenicu: "Čini mi se da..."

Show
Prije samo 5 mjeseci čuvena Marija iz Žikine dinastije izjavila je jednu rečenicu: "Čini mi se da..."
.

Napustila nas je Rialda Šebek (Kadrić). Umrla je čuvena Marija iz Žikine dinastije u Atini u 59-oj godini.

Iako je odavno glumu ostavila iza sebe, iskreno se radovala ideji da ponovo zaigra Bobinu Mariju. Bila je radoznala kako će sada izgledati ta priča koja je obilježila njen život. Silno je želela da sada kao psihoanalitičar uroni u dio te svoje prošlosti.

Između ostalog, prije pet mjeseci za "Žena Blic" je ispričala da nikad nije zaboravila glumu.

– Kako bih kad je bila bitan dio mog odrastanja? Pustite popularnost, nekakve slave i prepoznavanja na ulici, to nije bitno. Ja volim privatnost i da nesmetano tumaram kao stranac u svojim mislima i sa svojim sanjarijama. Gluma se uvukla u mene kroz iskustvo na filmu. Film kao umjetnost je stalna provokacija. Zato se danas filmom bavim kroz psihoanalizu. Radila sam i sama dokumentarne filmove, pisala o filmu. Ljudi me to često pitaju, ali ja ne vidim prekide, već spone i kontinuitet. Prvu ulogu sam dobila sa dvanaest godina u TV drami „U banji jednog ljeta“ koju je režirao Nikola Rajić.

marija

Tim probojem na film dobila sam ulaznicu da otkrivam život, ljude i njihove karaktere, odnose i strasti daleko od kolotečine malograđanske dosade. Gluma me je naučila da povežem disciplinu i strast, da posmatram i slušam. Da prihvatim sebe kao instrument i da ne bežim od svoje ranjivosti. Meni se ponekad čini da imam 150, a ponekad 20 godina, i sve sam to samo 57-godišnja ja – ispričala je tada Rialda s vedrinom u glasu.

U tom trenutku imala je jednu jedinu aktivnu dilemu: kako da stigne do Londona u kome je dugo živela i da li uopšte da ide tamo. „Možda je bolje da ne idem nikuda. Čekaju nas još luđa vremena“. Tako je rekla.

(Novi.ba/Žena Blic)

Ne propustite