Ovaj "KORONAVIRUS LIJEK" je 30 puta snažniji od remdesivira i djeluje protiv mutiranih sojeva!

Aktuelno
Ovaj "KORONAVIRUS LIJEK" je 30 puta snažniji od remdesivira i djeluje protiv mutiranih sojeva!
.

Prvi lijek koji je odobren za terapiju COVID-19 bio je remdesivir, ali se nije pokazao kao ključni lijek koji će liječnicima pomoći u spašavanju života ili porazu pandemije. Drugi lijek je pokazao još bolje djelovanje.

A Spanish company is giving good news about the results of using a cancer  drug in treating people with Corona | Saudi 24 News

(Saudi 24 News)

Zove se Aplidin (plitidepsin), a za njega smo saznali prije nekoliko mjeseci kada su istraživači iz Španije pokazali da je lijek mogao blokirati replikaciju virusa. 

Plitidepsin je pomogao pacijentima da se oporave mnogo brže od ostalih koji su dobili standardnu ​​njegu, a 81% se vratilo kući u roku od 15 dana, što je značajno poboljšanje u odnosu na tipičnu stopu povrata od 47%. 

Sada, novija istraživanja također pokazuju još jednu ključnu prednost koju lijek može imati u odnosu na druge terapije COVID-19: djeluje protiv novih, vrlo zaraznih mutacija SARS-CoV-2. To je zato što, umjesto da napada sam virus, lijek utječe na određeni protein u ljudskim ćelijama koji novi koronavirus treba replicirati.

Izvor: BGR

Ne propustite