EVA RAS ČULA ZA SMRT MARIJE IZ ŽIKINE DINASTIJE, oglasila se: Otkrila 1 detalj koji niko nije znao

Show
EVA RAS ČULA ZA SMRT MARIJE IZ ŽIKINE DINASTIJE, oglasila se: Otkrila 1 detalj koji niko nije znao
.

Glumački svijet danas je rastužila vest da je preminula Rialda Kadrić, zvezda kultnog serije "Žikina Dinastija". Ona je preminula u Atini u 57. godini, a mnoge njene kolege su se oprostile od nje. Eva Ras se pogotovo potresla, jer je Rialda bila prijateljica sa njenom pokojnom kćerkom Krunom.

- Vidjela sam, jako mi je žao. Ona se družila sa mojom Krunom. Baš mi je teško ovih dana. Puna mi je kuća onih koji su me napustili, i ona i Mira Furlan sve one su sjedile ovdje. Nikada nisam sarađivala sa njom ali sjećam se dobro da sam kao majka kuhala kafu njoj i mojoj kćerki. Sretali smo se dosta po ljetovanjima, ona je bila jedna od onih glumica koja je smatrala da to nije važno - istakla je Eva.

Rialda je po završetku gimnazije upisala studije Svjetske književnosti u Beogradu. Kako bi usavršila znanje engleskog jezika 1984. godine je prvi put boravila u Londonu. Put ju je ponovo odveo u englesku prijestonicu dvije godine kasnije, ali tada je ostala više od 30 godina.

2070075-screenshot-20-ls

U međuvremenu se preorjentisala na psihologiju te postala licencirani psihoterapeut.

- Moja uloga je da stupim u kontakt sa klijentom u dijalog, istovremeno prateći dinamiku terapijskog odnosa i kako se nesvjesni fenomeni manifestuju u tom kontekstu. Cijenim da preduzimanje prvog koraka može biti zbunjujuće. Zbog toga smatram važnim naglasiti da je najmanje što možete očekivati pristup bez osude, stroga povjerljivost i mogućnost razgovora u sigurnom okruženju - navela je u opisu svog načina rada Rialda koja se bavila pretežno psihoanalizom.

Kurir.rs/Srbija Danas 

Ne propustite