ŠTA JE ZDRAVIJE ČUČAVAC ILI WC ŠOLJA? Postavio pitanje pa pokrenuo hit raspravu na Facebooku, 1 odgovor je hit!

Sve za dom
ŠTA JE ZDRAVIJE ČUČAVAC ILI WC ŠOLJA? Postavio pitanje pa pokrenuo hit raspravu na Facebooku, 1 odgovor je hit!
.

Na društvenim mrežama se razvila sasvim neočekivana rasprava oko jedne čini se, vrlo banalne stvari. Jedan korisnik Facebook-a je u grupi za uređenje doma i savjete za domaćinstvo postavio pitanje koje je podstaklo lavinu komentara, a ne zna se koji je bio smiješniji.

"Koliko je neobično imati čučavac umjesto WC šolje? Čitam da je puno zdravije za pražnjenje crijeva", napisao je i pokrenuo raspravu.

Među prvima se javila žena koja se prisjetila da je u devetom mjesecu trudnoće bila prinuđena da ide u toalet koji ima čučavac, a iskustvo bi, kako kaže, najradije zaboravila...

"Ovi sa operisanom kičmom kao ja morali bi da imaju nekoga kraj sebe da nas podigne", komentarisao je jedan učesnik rasprave.

Razmatralo se i šta ako je situacija sa pražnjenjem nešto komplikovanija, pa duže traje...

 "A ako te uhvati pa moraš malo duže da provedeš na čučavcu. Pa, stradaju koljena, zabole noge... neka hvala", bio je jedan od komentara na koji su se nadovezali:

"Ali mislim da bi svakodnevna upotreba čučavca koristila mišićima", "Na njemu se ne mogu čitati novine, ni igrati igrice, lakirati nokti i čitati knjiga.... Ubila bi me koljena i kukovi. Šolja je zakon", a jedna učesnica je vrlo slikovito opisala zašto daje prednost WC šolji: 

"Dođeš kući pijan, povraćaš, izbacuješ dušu, a nema školjke da je zagrliš", napisala i izazvala smijeh...

(mondo.rs)

Ne propustite