SAMOHRANA MAJKA SAMA RENOVIRALA KUĆU ZA 5.000 EURA: Kad vidite kako njeno kupatilo sad izgleda, IZNENADIT ĆETE SE!

Arhitektura i dizajn
SAMOHRANA MAJKA SAMA RENOVIRALA KUĆU ZA 5.000 EURA: Kad vidite kako njeno kupatilo sad izgleda, IZNENADIT ĆETE SE!
.

Kada se prije dvije godine uselila sa svojim dječacima u oronulu kuću shvatila je da će sama morati da zasuče rukave i napravi za mališane dom iz snova

Samohrana majka dvoje mališana uspjela je da renovira svoju kuću i napravi "dom iz snova" sa budžetom od svega 5.000 eura. Možda ovo zvuči puno, ali kada je Šarlot Gridi (28) iz Velsa ušla u svoj novi dom, shvatila je da je sve toliko ruinirano i prljavo da rijetko ko bi u tome želio da živi.

Za nju nije bilo dvojbe, odlučila je da zasuče rukave i da sa svojih deset prstiju napravi dom u kojoj će njeni mališani Enzo (7)  i Brodi (4) uživati.

Ona kaže da je kuća bila "katastrofalna" kada je ušla u nju. Svuda je pronalazila opuške, pribor za drogu i đubre... Nije joj bilo lako, ali je uspjela sve da preuredi. Za renoviranje joj je bilo potrebno dvije godine, ali je vodila računa o svakom utrošenom dinaru i nije željela da troši novac ukoliko nije neophodno.

- Uvijek sam volela "uradi sam" projekte, i trudila sam se da uvek nešto preuredim koristeći isključivo novac koji sam imala na raspolaganju - kaže Šarlot, koja je na svom Instagram profilu podijelila mnogo fotografija prije i poslije renoviranja.

Ideje je pronalazila na internetu, a kaže da od malena bila zaljubljenik u kreativnost i obožavala je da gleda kako ljudi sami renoviraju kuće i starim stvarima unose svežinu.

- Sama sam renovirala i dekorisala. Nisam imala novca da radim kupatilo i kuhinju kada smo se uselili, te sam sve sredila sa onoliko novca koliko sam imala - kaže Šarlog.

Ona otkriva da je u renoviranje ove dvije prostorije uložila oko 800 eura. Kaže da je stavila vinil podove, koji su je koštali oko 60 evra, a da ih je sama sjekla i lijepila.

Ormarić za lavabo je platila 50 evra i uložila još 10 da bi ga ofarbala onako kako ona želi. Potom je kupatilo dekorisala predmetima koje je imala od ranije.

Kaže da negde nije mogla da zaobiđe novčana ulaganja, morala je da kupi pločice, što ju je koštalo oko 150 evra, farbu oko 70 evra, utičnice što je bilo dodatnih 30, novu plafonjeru, ali i ručke za kuhinjske elemente i ormariće, koji su je stajali oko 50 evra.

Šarlot tvrdi da je sve uspjela da uradi uz pomoć rođaka i da nije unajmljivala majstore za radove po kući. Nakon dvije godine smatra da je konačno završila sa preuređenjem doma.

- Bilo je tu raznih trikova. Kupila sam pločice i nalepila ih preko starih u kuhinji. Kupila sam farbu da prefarbam radnu površinu ali i ostale elemente u kuhinji - kaže ova mlada mama.

Odlučila je i da zamijeni ručke, tako da sada kuhinja izgleda kao da je skroz nova.

- Baš sam ponosna i prezadovoljna onim što sam uradila. Znam da sam pala na nos da mojim dječacima obezbjedim udoban i topao dom - kaže mama Šarlot.

Za sve one koji se dvoume da li da otpočnu sa renoviranjem iz straha da li će imati novac za sve ono što su zamislili, Šarlot poručuje da budu uporni.

- Prije dvije godine ja nisam imala ništa, ali nisam odustala. Uvijek postoji svetlo na kraju tunela, i kada nemate novca da kupite novu kuhinju ili platite majstore da vam urade kupatilo, uvijek postoji način da nešto sami preuredite i da učinite da izgleda kao novo - kaže Šarlot.

Ona je dala savjet ljudima i kako da uštede.

- Nemojte kupovati nove kuhinjske elemente, ili menjati frontove, kupite farbu i sami je ofarbajte
- Promijenite ručke na ormarićima, taj mali detalj stvoriće utisak kao da su ormarići novi
- Ako nemate novca da lupate pločice i izlivate podlogu, nalijepite druge pločice preko njih. Postoje pločice koje su baš za to namijenjene

Pogledajte fotografije prije i poslije:

Dječija soba

decija1-830x0

soba-1-830x0

soba-2-830x0

Spavaća soba

spavaca-1-830x0

spavaca-2-830x0

Kuhinja

kuhinja-1-830x0

kuhinja-4-830x0

kuhinja-3-830x0

Dnevna soba

dnevna-soba-3-830x0

dnevna-soba-4-830x0

dnevna-soba-2-830x0

Kupatilo

kupatilo-1-830x0

kupatilo-2-830x0

 

(telegraf.rs)

Ne propustite