Policiji se javila još jedna žrtva profesora glume MIKE ALEKSIĆA: Odlučila da više ne krije šta joj se desilo

Region
Policiji se javila još jedna žrtva profesora glume MIKE ALEKSIĆA: Odlučila da više ne krije šta joj se desilo
Protiv Miroslava Mike Aleksića, vlasnika škole glume koga je šest djevojaka optužilo za si*ovanje ili nedozvoljene polne radnje, svedočiće još jedna žena (46), koja se javila policiji pošto je i sama bila njegova žrtva.

Protiv Miroslava Mike Aleksića, vlasnika škole glume koga je šest djevojaka optužilo za si*ovanje ili nedozvoljene polne radnje, svjedočiće još jedna žena (46), koja se javila policiji pošto je i sama bila njegova žrtva.

Ipak, njen slučaj je zastario, pa će samo svjedočiti u sudskom postupku.

Kako saznaje "Blic", žena koja se javila policiji kao nova Aleksićeva žrtva, bila je se*sualno zlostavljana od vlasnika škole glume "Stvar srca" prije 2008. godine, pa neće zbog zastarjelosti slučaja podnijeti krivičnu prijavu protiv njega. Međutim, ona će podržati šest djevojaka koje su to učinile i svjedočiće protiv Aleksića.

Inače, pravnici ističu da sudska praksa u Srbiji poznaje dvije vrste zastarjelosti: zastarjelost gonjenja i zastarjelost izvršenja presude.

- Rok zastarjelosti počinje da teče od dana kada je učinjeno krivično djelo i zavisi od toga kako je ono kvalifikovano. Da bismo znali o kojoj vrsti zastarelosti se u ovom slučaju radi moramo pored informacije kada se to djelo dogodilo, znati i za koje bi krivično delo osumnjičeni eventualno bio optužen. Tek tada bismo nešto preciznije mogli da kažemo – objašnjavaju advokati.

(Blic.rs)

Ne propustite