BORENOVIĆ O DODIKOVOJ NAJAVI: "Činjenica je da se SNSD boji fer izbora i da su svjesni da..."

Bosna i Hercegovina
BORENOVIĆ O DODIKOVOJ NAJAVI: "Činjenica je da se SNSD boji fer izbora i da su svjesni da..."
.

Dodik je prošle sedmice u Doboju, nakon odluke CIK-a BiH da poništi izbore u Srebrenici i Doboju, provukao rečenicu o mogućem bojkotu narednih izbora.

"SNSD će se početi pripremati da bojkotuje i onemogući izbore 2022. godine, jer ovo nisu fer i zakoniti izbori", kazao je.

screenshot-32

Predsjednik opozicionog PDP-a Branislav Borenović kaže da su čuli mnogo Dodikovih pompeznih najava koje su ostale samo u formi dnevnopolitičkih naslova, ali da na ovo neće nasjesti.

"Činjenica je da se SNSD boji fer izbora i da su svjesni da dolaze velike promjene 2022. godine. Retrogradne politike prijetnji, krađe i bahatosti će narod kazniti na sledećim izborima i poslati poruku da su nam potrebne slobodne institucije i odgovorni nosioci javnih pozicija", kaže Borenović, piše "Klix.ba".

Na pitanje da li će se opozicija se odazvati na eventualni poziv za bojkot izbora u RS-u ukoliko Dodik krene u tu kampanju, Borenović odgovara:

"Dodik želi anarhiju isfrustriran činjenicom da više ne kontroliše pojedine institucije. Naravno da to nećemo podržati. Naš cilj su poboljšanje postojećeg stanje, vladavina prava i poštovanje zakona. Umjesto što Milorad Dodik, ali i Balor Izetbegović prijete i vrijeđaju pozivamo ih da se urazume i počnu nešto korisno raditi za ljude. Pozivamo vladajuću koaliciju da iz nečinjenja i blokada pređu na korisne inicijative i predlaganje zakona. Neka predlože zakone o sukobu interesa, javnim nabavkama, VSTV-u, ali i da iskoristimo ovu neizbornu godinu za unapređenje izbornog zakonodavstva", rekao je.

Izvor:Slobodnabosna

Ne propustite