ESKALACIJA OTPORA PREMA LOCKDOWNU: Prosvjedi, nemiri, sukobi i pljačke traju u Nizozemskoj treću noć u nizu

Aktuelno
ESKALACIJA OTPORA PREMA LOCKDOWNU: Prosvjedi, nemiri, sukobi i pljačke traju u Nizozemskoj treću noć u nizu
.

Prosvjedi, nemiri i sukobi s policijom nastavili su se u Nizozemskoj i treću noć u nizu. 

Podsjetimo, prosvjednici masovno izlaze na ulice kako bi se suprotstavili novim restriktivnim mjerama. 

screenshot-23

No, prosvjedi su još prije dva dana na mnogim mjestima eskalirali i pretvorili se u nemire popraćene pljačkom, razbijanjem trgovina i javne imovine te sukobima s policijom. Nizozemski premijer Mark Rutte oštro je osudio aktualne događaje ističući kako je riječ o "kriminalnom nasilju". 

Također se zavjetovao da neće biti nikakvog popuštanja što se tiče restriktivnih mjera koji se uvode s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa.

No, čini se da ni prosvjednici nemaju namjeru odustati. I dok prosvjedi u nekim zemljama traju jednom tjedno, najčešće vikendom, ova tri dana u nizu ukazuju na popriličnu eskalaciju koja se trenutačno događa u Nizozemskoj.

Kao i dvije noći ranije i sinoć su se prosvjedi održali u više gradova diljem zemlje. Pojavila se i snimka na kojoj se može vidjeti kako prosvjednici razbijaju prozore jednog policijskog vozila.

Desničarski političar Geert Wilders pozvao je vlasti da pošalju vojsku s ciljem "čišćenja ulica". Za sad je na ulicama samo interventna policija u znatnom broju.

Izvor:Advance.hr

Ne propustite