Stanivuković se odrekao službenog auta i ostalih privilegija, a evo kako se ponašaju njegovi saradnici: Šefovi, kao i savjetnici gradonačelnika na posao dolaze svojim automobilima, o svom trošku

Aktuelno
Stanivuković se odrekao službenog auta i ostalih privilegija, a evo kako se ponašaju njegovi saradnici: Šefovi, kao i savjetnici gradonačelnika na posao dolaze svojim automobilima, o svom trošku
.

Kada je preuzeo dužnost gradonačelnika, odmah je rekao da će koristiti privatni automobil, a kako saznajemo, ta pravila poštuju i njegovi najbliži saradnici, koji su se takođe dobrovoljno odrekli mnogih privilegija

Nakon što se gradonačelnik Banjaluke odrekao službenog vozila, kao i mnogih privilegija koje ova funkcija nudi, isto su uradili i njegovi najbliži saradnici, saznaje Srpskainfo.

Sobzirom na to da se novi gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, od samog početka svoje političke karijere zalagao za uštede, tvrdio da se vlast rasipnički ponaša, te da određeni funkcioneri imaju velika primanja i povlastice, a da se ne šali kada je rekao da će biti “štednje i stezanja kaiša”, pokazuje i na primjeru vlastitog kabineta.

Kada je preuzeo dužnost gradonačelnika, odmah je rekao da će koristiti privatni automobil, a kako saznajemo, ta pravila poštuju i njegovi najbliži saradnici, koji su se takođe dobrovoljno odrekli mnogih privilegija.

Iako šef kabineta i šefovi odsjeka imaju pravo na službena vozila, niko do Stanivukovićevih bliskih saradnika ne koristi ovu privilegiju.

Šefovi, kao i savjetnici gradonačelnika na posao dolaze svojim automobilima, i to o svom trošku.

Stanivukovićevi saradnici nisu iskoristili ni mogućnost da preuzmu kartu kojom mogu da koriste besplatne parkinge na teritoriji grada, a nisu, bar za sada, uzeli ni pakete za mobilne telefona na koje imaju pravo.

Kako je Stanivuković u nekoliko navrata govorio, smatra da se previše novca daje na pretplate, pa će oni kojima ova mogućnost bude potreba, moći da iskoriste jednu od manjih ponuda.

Takođe, gradonačelnik planira i da ograniči troškove reprezentacije za kabinet, kako bi se i na tome mogolo uštediti.

Kako saznajemo, tempo gradonačelnika ne poznaje ni radno vrijeme, pa su se mnogi saradnici gradonačelnika „odrekli i svog slobodnog vremena“.

Iako je radno vrijeme do 16 časova, to za radnike u Kabinetu gradonačelnika ne važi.

Svakodnevno rade prekovremeno, čak i do kasnih večernjih sati, što potvrđuju i fotografije sa mnogobrojnih sastanaka koje Stanivuković postavlja na društvene mreže.

Prema svjetlima u Gradskoj upravi, vidjelo se da su radni bili i praznici, kao i mnogi vikendi do sada, a na društvenim mrežama već kruže komentari kako posao u javnoj upravi, nakon dolaska mladog gradonačelnika, dobija potpuno drugi smisao od onog do sada.

Ne propustite