Nisvet Mujkić(25) usmrtio 13-godišnju djevojčicu, priznao krivicu: Ovo su detalji

Aktuelno
Nisvet Mujkić(25) usmrtio 13-godišnju djevojčicu, priznao krivicu: Ovo su detalji
.

Nisvet Mujkić (25) iz Mravice Prnjavora u Okružnom sudu u Banjoj Luci priznao je krivicu za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Vanja Rudić (13).

Mujkić je krivicu priznao na ročištu za izjašnjenje o krivici, odreknuvši se prava na suđenje.

– Kriv sam, žao mi je zbog svega što se desilo – rekao je Mujkić.

Videosnimak tragičnog udesa

Ukoliko sud prihvati priznanje u narednom periodu bit će zakazan pretres za izricanje sankcije. Mujkićev branilac Aleksandar Jokić najavio je da će na tom ročištu odbrana saslušati optuženog u svojstvu svjedoka. Tužilac Željka Fabić najavila je da će tražiti da se u sudnici prikaže videosnimak tragičnog udesa, prenosi Avaz.

Mujkić se tereti da je u stanju teškog pijanstva automobilom Golf izazvao nesreću u kojoj je poginula Vanja Rudić. Tragedija se dogodila 10. oktobra u 21.29 sati u ulici Laze Lazarevića u centru Prnjavora.

vanja-rudic

Oproštaj drugara iz škole od Vanje

Išao brzinom od 105,6 kilometara na sat

Djevojčica je bezbrižno stajala na trotoaru, kada je Mujkić zbog nasilničke vožnje Golfom izletio s kolovoza, udario u djevojčicu i na mjestu je ubio. U optužnici se navodi da je vozio pijan, sa 2,01 promila alkohola u krvi. Išao je brzinom od najmanje 105,6 kilometara na sat, na mjestu gdje je ograničenje do 40 kilometara na sat. Bio je u stanju teškog pijanstva, usljed kojeg je njegova sposobnost da shvati značaj djela i sposobnost upravljanja postupcima bila bitno smanjena.

Konzumirao je alkohol u kafe baru “Skver” gotovo četiri sata. Bio je u društvu sa Srđanom Stojčinovića i Mujkić je insistirao da vozi, kada su iz “Skvera” krenuli prema kafe baru “Lejdi”. Mujkić je vozio, a Stojčinović je bio suvozač.

(Crna-hronika.info)

Ne propustite