DODIK UDARIO NA SRBIJU I VUČIĆA: BN TV otkriva detalje

Aktuelno
DODIK UDARIO NA SRBIJU I VUČIĆA: BN TV otkriva detalje
.

Teme sastanka bili su neki sumnjivi zajednički poslovi, a neizostavan dio razgovora kod Dodika bio je i predstojeći izbor patrijarha Srpske pravoslavne crkve

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nedavno je u svom kabinetu u Banjoj Luci ugostio kontroverznog biznismena iz Nikšića Miodraga Daku Davidovića i nikšićkog episkopa Joanikija, piše BN TV.

Tema ovog sastanka bili su neki sumnjivi zajednički poslovi, a neizostavan dio razgovora kod Dodika bio je i predstojeći izbor patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

w873-1

Foto:BN TV

Kako saznaje BN TV, na tom sastanku je bilo riječi i protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s akcentom na njegovo rušenje.

Kontroverzni Davidović i episkop Joanikije u Banjoj Luci su bili odmah nakon Jovanjdana, 21. januara.

Nakon sastanka u pratnji Dodikovog savjetnika Pere Simića, kontraverzni biznismen Daka i episkop Joanikije bili su i na ručku u istoj zgradi, na 14. spratu, poznatom restoranu "Integra", koja se nalazi u kompleksu vladinih zgrada u Banjoj Luci.

Na ručku su bili i neki od direktora SNSD-a iz Laktaša, Dodikovi bliski ljudi, koji su nikšićkom biznismenu bili na usluzi tokom njegovog prošlogodišnjeg boravka u Banjoj Luci, koji je organizovao kontraverzni Daka.

w873-2

Foto:BN TV

Zanimljivo je da je prije ručka viđen i poznati biznismen, koji slovi za Dodikovog čovjeka u Srbiji, Veljko Vukelić, ali je on izbjegao ručak i ranije napustio Banju Luku.

Kako saznaje BN ovaj susret imao je za cilj udruživanje snaga koje su protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući i sve bliže kontakte kontroverznog Dake i crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

(BN, Avaz)

Ne propustite