Eldar Ćivić za Novi.ba: Cilj nam je odbraniti naslov i opet otići u grupe Lige prvaka, a nadam se da će selektor Petev računati na mene

Fudbal
Eldar Ćivić za Novi.ba: Cilj nam je odbraniti naslov i opet otići u grupe Lige prvaka, a nadam se da će selektor Petev računati na mene
.

Eldar Ćivić u velikom stilu okončao je prošlu sezonu u dresu Ferencvaroša. Ovaj velikan doštao je do 30. titule prvaka Mađarske, a naš internacionalac je bio jedan od najstandardnijih igrača s 30 nastupa u prvenstvu i pet asistencija.

Karijeru je počeo u Slobodi, a još kao kadet pridružio se ekipi Slovačkog. Nosio je još dresove Sparte iz Praga, te Spartaka iz Trnave.

Ove sezone stvari mu baš ne idu po planiranom, a razlog za to je i povreda koja ga je odvojila van terena. Ipak, zaigrao je s mađarskim velikanom u Ligi prvaka.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

"Istina, imao sam razloga za zadovoljstvo zbog učešća u Ligi prvaka, ali na kraju povreda je učinila svoje i samo sam odigrao prvi meč protiv velike Barcelone. S te strane baš i nisam zadovoljan, ali izuzetno lijepo iskustvo je sam nastup u jednom takmičenju kakvo je Liga prvaka", kazao nam je na početku razgovora Eldar.

Ističe da je i ove godine cilj sasvim jasan - odbrana naslova prvaka.

"Prvi smo na tabeli, drugoplasiranom bježimo devet bodova, a cilj je svakako prvo mjesto. Naravno, ponovo probati doći i do grupne faze Lige prvaka", iskreno će Ćivić.

600ea4b0-fd3c-4e79-b12c-220a0a0a0a6a-civic-preview

Ugovorom je s Ferencvarošem vezan do ljeta 2022. godine, a otkrio nam je i šta mu je prioritet.

"Najbitnije mi je da se vratim na teren i ponovo zaigram. Sva koncentracija trenutno mi je usmjerena samo ka tome, o drugim stvarima ne razmišljam puno, pa ni o eventualnoj promjeni sredine", naglasio je lijevi bek.

Ubilježio je i 11 nastupa u državnom dresu. Smatra da su Zmajevi morali bolje u prošloj godini.

"Sigurno je moglo bolje, ali šta je tu je. Nadam se da ću se vratiti što prije na teren, a kao svaki igrač nadam se i da ću biti na spisku novog selektora Peteva", iskreno će Ćivić.

I za kraj je imao poruku za mlađe bh. igrače koji su na svojim počecima, ali i i onim koji sanjaju odlazak u inostranstvo.

"Najvažnija je vjera u sebe i nikad ne smije se odustati ma koliko vas sputavali i obarali na dno. Ustanite još jači, s još većom željom za dokazivanjem i radom", poručio je igrač Ferencvaroša.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Ne propustite