Nikada nemojte partneru PRIJETITI RAZVODOM - Nećete ništa postići, evo zašto

Kiosk
Nikada nemojte partneru PRIJETITI RAZVODOM - Nećete ništa postići, evo zašto
Suprug i ja vjenčali smo se u Las Vegasu 2004. godine, samo tri nedjelje nakon što smo se upoznali

Suprug i ja vjenčali smo se u Las Vegasu 2004. godine, samo tri nedjelje nakon što smo se upoznali: porodice i prijatelji su mislili da smo poludjeli, ali mi smo samo bili jako zaljubljeni i nismo htjeli čekati ni minut - podelila je novinarka Laura Birks na portalu Your Tango svoje bračno iskustvo i mišljenje o tome zašto partneri jedan drugom ne bi trebalo stalno prijetiti razvodom.
Koliko god težak brak bio ona i muž su se, kaže, venčali u prekrasnoj ali praznoj kapelici u hotelu u Vegasu, no to im uopšte nije bilo važno.
 wilcox-qa-divorce-header
- Nije mi bilo važno ni što nisam znala ni kako mi se izgovara novo prezime, ni ima li on kakvog kućnog ljubimca i želi li ih uopšte; a kamoli želi li djecu - priča majka petogodišnjih blizanaca o počecima braka kad je i njemu i njoj važno bilo samo da su jedno kraj drugog.
 
No nisu, priznaje, pojma imali koliko težak brak može biti. Idila među njima je, kaže, nestala kad su shvatili da se uopšte ne poznaju: jedno o drugome su znali samo šta su rekli, ali ne i sve ono što se samo sa vremenom uz nekog može naučiti. Uz to, ona njemu nije ni spomenula da joj je teško bilo kome vjerovati i da je veći dio svog života provela nesrećna, sumnjajući u iskrenost svakog ko bi joj pokazao nježnost i ljubav. 
 
- Stalno smo se brutalno svađali, tako da bi bili na granici fizičkog obračuna, a ja sam njemu počela redovno u svađama prijetiti razvodom. Moj suprug inače sve pamti, pa mi je rekao da sam ga samo te godine 12 puta tražila razvod. 12 puta! - ispričala je, pa prvu godišnjicu braka nisu ni proslavili. Umjesto toga, kaže ona, sjedili su za kuhinjskim stolom i raspravljali kako dalje.

- Tad smo odlučili da se razvod više u našoj kući neće spominjati - rekla je, jer ako su mislili jedno drugo voleti do kraja života, zašto stalno prijetiti odlaskom.

Ne propustite