CECINU PJESMU "BEOGRAD" JE NAPISAO DINO MERLIN, A SADA JE OTKRIVENO ŠTA SE DESILO IZMEĐU NJIH: Ovo niko nije ni slutio

Show
CECINU PJESMU "BEOGRAD" JE NAPISAO DINO MERLIN, A SADA JE OTKRIVENO ŠTA SE DESILO IZMEĐU NJIH: Ovo niko nije ni slutio
.

Pjesma Beograd koju je otpjevala pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović veoma brzo je postala veliki hit, a napisao ju je pjevač Dino Merlin.

Svojevremeno se u medijima dosta pisalo o tome kako Ceca, navodno, nije platila pjesmu te da je to narušilo odnose između nje i Merlina, ali je on otkrio pravu istinu.

- Na tu priču je odavno stavljena tačka. Ceca je otpjevala pjesmu Beograd koja je bila moj poklon za nju i suvišno je bilo šta pričati - rekao je on tada.

screenshot-8

Dino je od pjevačice tražio jedino da bude naveden kao autor pjesme, što je ona i ispoštovala.

- Namjenski je za mene uradio pjesmu "Zaboravi", a onda mi je rekao da ima za mene jednu prelijepu pjesmu koja je rađena za duet. Ali, pošto je tada bio rat i on nije mogao da pjeva o Beogradu, kazao mi je da samo ja imam tu specifičnu emociju i poklonio mi je tu pjesmu - rekla je Ceca na tu temu, a prenijeli su mediji.

Kako je pjesma objavljena u samom jeku loših političkih odnosa između Srbije i Bosne, ali je Merlin objasnio da je ona nastala mnogo ranije, te da nije imala nikakve veze sa time.

- Nažalost, ljudi često zaborave suštinu. Ono što su svi zaboravili jeste vrijeme i kontekst. Tu pesmu sam napisao davne 1991. kada nisam ni slutio šta će se desiti - ispričao je Merlin.

Naglasio je i to da se ne stidi ove pjesme.

- Ne stidim se ove pjesme! Bilo bi licimerno da se stidim. Beograd je lijepa pjesma. A ta pejsma nije na mojoj set listi zato što u karijeri imam 200 kompozicija i nemoguće je da ih sve izvedem, a drugo ta pjesma je vrlo lijepo otpjevana pa nemam šta da prepravljam - istakao je Dino Merlin.

Izvor:Srbijadanas

Ne propustite