Državljani BiH ne mogu u Njemačku bez negativnog PCR testa i 10-dnevnog karantina

Bosna i Hercegovina
Državljani BiH ne mogu u Njemačku bez negativnog PCR testa i 10-dnevnog karantina
.

Njemačka Vlada danas je proglasila 25 zemalja COVID područjima s visokom incidencijom, među kojima je i Bosna i Hercegovina. Ovom odlukom državljanima BiH nije dozvoljen ulazak u Njemačku bez negativnog PCR testa na koronavirus.

Nova pravila u Njemačkoj na snazi su od nedjelje, 24. januara, a svima koji ne budu imali negativan PCR test će biti zabranjen ulazak u ovu zemlju.

njemacka-granica

Pored negativnog PCR testa, Njemačka nalaže i obavezni 10-dnevni karantin za putnike koji dolaze iz 25 zemalja koje su se našle na listi rizičnih područja. Ovo se odnosi na sve putnike, bez obzira na njihovo državljanstvo, koji su deset dana prije ulaska u Njemačku boravili na područjima visoke incidencije.

Kada je riječ o negativnom PCR testu, on ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Njemačku, a dokaz o rezultatu testa mora biti predočen na papiru ili u elektronskom dokumentu na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku. Pri tome se dokaz o rezultatu testa mora čuvati najmanje deset dana nakon ulaska u Njemačku.

Izvor:Klix

Ne propustite