Svi detalji naručenog ubistva bivše supruge: Jučer uhapšen Milivoje zbog sumnje da je naručio lividaciju bivše supruge prošle godine u Srbiji

Aktuelno
Svi detalji naručenog ubistva bivše supruge: Jučer uhapšen Milivoje zbog sumnje da je naručio lividaciju bivše supruge prošle godine u Srbiji
.

Milivoje M. (63), koga je šabačka policija juče uhapsila zbog sumnje da je naručio lividaciju bivše supruge Zorice J. (41), danas se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio ćutanjem.

Njega tužilac tereti za krivično djelo podstrekivanje na ubistvo po članu 113 Krivičnog zakonika za koje je zaprećena zatvorska kazna od 5 do 15 godina. Sudija za prethodni postupak je prema zahtjevu tužilaštva Milivoju M. odredio pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svjedoke i da ne bi dovršio djelo za koje je osumnjičen.

Policija je juče Milivoju M. stavila lisice na ruke posle skoro dvomesečnog operativnog rada na ovom slučaju. Policija i tužilaštvo su još prošlog mjeseca imali saznanja da je Milivoje angažovao jednog Šapčanina da ubije Zoricu i da je bio spreman da mu plati 5.000 eura.

Navodno je tom čovjeku unaprijed isplatio dio novca, ali je Šapčanin nepuna dva mjeseca oklijevao da ispuni monstruozni dogovor o kojem je na kraju propjevao u policiji.

- Ta okolnost i intenzivni rad koji je policajce i tužilaštvo doveo do potvrđivanja saznanja o planiranju i ugovaranju zločina pomogli su da se spriječi ubistvo. Da li je "treći čovjek" zaista imao nameru da izvrši ubistvo ili samo da uzme pare od naručioca ubistva za ovaj slučaj nije relevantno. Taj čovjek je poslije davanja iskaza pušten na slobodu - kaže izvor iz istrage.

Milivoje i Zorica su se sudski rastali prošle godine nakon više od deset godina zajedničkog života. On nije mogao da se pomiri sa činjenicom da se brak raspao i što je Zorica krenula svojim putem. Zbog ljubomore i posesivnosti bivšeg životnog saputnika Zorica je navodno od dana kad se iselila iz kuće preživljavala pakao. Živela je u stalnom strahu i plašila se za svoju bezbjednost.

Jesenas su se njeni strahovi i obistinili kad su je dva muškarca brutalno pretukla na ulici. Ispostavilo se da je "prevaspitavanje" batinama naručio bivši suprug i ovaj slučaj vodi Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu.

- Zorica je shvatila da su batine bile samo opomena i poslije tog traumatičnog događaja je živela u još većem strahu. Stalno je bila na oprezu jer ga je dobro poznavala i pretpostavljala je šta je sve spreman da učini. U jednom kratkom periodu je imala i policijsku zaštitu - naveo je izvor blizak žrtvi.

(Novi.ba/Telegraf)

Ne propustite