PRAVILO TRI MINUTA! Primjeni ovaj trik NAKON TUŠIRANJA, koža će ti zablistati!

Zanimljivosti
PRAVILO TRI MINUTA! Primjeni ovaj trik NAKON TUŠIRANJA, koža će ti zablistati!
Njega u toku zime je veoma bitna, a dobro je i da znaš neke prečice koje će ti negu učiniti uspješnijom!

Njega u toku zime je veoma bitna, a dobro je i da znaš neke prečice koje će ti njegu učiniti uspješnijom!
 
Ukoliko imate problem sa suhomo kožom u toku zime, bubuljicama ili bilo kakvim promjenama, potrebno je da u svakodnevnu negu kože uvrstite i ulja koja su esencijalna za njegu.

Ono što je takođe bitno je da ulje nanesete nekoliko minuta nakon tuširanja, ne duže od tri, kada je koža još uvijek poluvlažna i dobro upija.


SUHA KOŽA
Za suhu kožu, deermatolozi savjetuju da koristite ulja koja imaju kombinaciju umirujućih i hidratantnih sastojaka, odnosno ona koja će prirodno nadoknaditi vlažnost vašoj koži. Birajte ulja poput maslinovog, ulja avokada, divlje ruže ili slatkog badema.

MASNA KOŽA
Damama sa masnom kožom se preporučuju lagana ulja koja sadrže linolejsku kiselinu, koja je bogata omega 6 masnim kiselinama i koja hidrira kožu bez dodatnog mašćenja. Najbolji izbor su: ulje sjemena grožđa, šipka ili jagorčevine.

NORMALNA KOŽA
Tip kože koji bi svaka dama voljela da ima. Kod noralne kože prirodna masnoća je idealno izbalansirana, pa je najbolji izbor za negu kože ulje ruže, kamilice, lavane, limuna ili jasmina.

KOŽA SKLONA AKNAMA
Za ovakvu kožu, dermatolozi savjetuju da izbjegavate kokosovo ulje jer ono može zapuštiti pore i pogoršati stanje. Iz tog razloga birajte uvijek treba da birate proizvode koji su napravljeni samo sa sastojcima koji neće zapušiti pore. Među uljima koji su dobri za akne spadaju ulje čajevca, arganovo ulje i ulje divlje ruže.

MJEŠOVITA KOŽA
Iako nije lako prilagoditi njegu koži koja ima svojstva i suhe i masne kože, ipak postoje ulja koje dame sa mješovitom kožom mogu koristiti, a to su ulje lavande, pomorandže i jojobino ulje.

PRAVILNO NANOŠENJE ULJA
Ulje utrljavate laganim pokretima u vidu lagane masaže. Na ovaj način ulja će se brže i bolje upiti u kožu i samim tim je hraniti i činiti zdravijom.

 

 

(Novi.ba/Srbijadanas)

Ne propustite