Ilić: "U ime budućnosti naše djece i unuka, pozivamo te Milorade Dodik, da podneseš ostavku"

Bosna i Hercegovina
Ilić: "U ime budućnosti naše djece i unuka, pozivamo te Milorade Dodik, da podneseš ostavku"
Posljednji u nizu neprimjerenih istupa Milorada Dodika, kada je na najprimitivniji način izvrijeđao članicu Centralne izborne komisije

Posljednji u nizu neprimjerenih istupa Milorada Dodika, kada je na najprimitivniji način izvrijeđao članicu Centralne izborne komisije, Vanju Bjelicu Prutinu, koristeći riječnik mržnje, nacionalne i vjerske diskriminacije, još jednom je pokazao da nije dostojan funkcije srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je Dragutin Ilić bivši funkcioner Republike Srpske.

"Srpski narod koji je u dvadesetom vijeku doživio genocid od sljedbenika nacističko-fašističke ideologije i podnio najveće žrtve za slobodu, ne može predstavljati lažni patriota, lažni socialdemokrata, lažni vjernik i čovjek koji nas je posvađao sa svijetom, sa komšijama, međusobno i na kraju razara, dijeli i svađa članove stranke na čijem je čelu", dodao je Ilić.

Ilić smatra da mu nije bila dovoljna afera sa ikonom i bruka koju nam je učinio pred svjetskom javnosti, nego nastavlja dalje sve grđe i sve gore. 

Svi mi koji smo glasali za tebe svih ovih proteklih godina shvatamo svoju grešku, kako kaže, stidimo se i molimo druge da nam oproste što smo bili u zabludi.

"U ime budućnosti naše djece i unuka, pozivamo te Milorade Dodik, da podneseš ostavku, potpuno se povučeš iz javnog života i tako nas poštediš novih poniženja", kaže Ilić.

(BN)

Ne propustite