Rođen izuzetno rijedak bijeli klokan u zološkom vrtu u New York-u!

Zanimljivosti
Rođen izuzetno rijedak bijeli klokan u zološkom vrtu u New York-u!
.

Njujorški zološki vrt pozdravio je novog člana porodice, izuzetno rijetku vrstu bijelog klokana koji je sve uposlene ostavio u šoku.

a dog looking at the camera: Cosmo and his dad, Boomer.

(Animal Adventure Park)

Cosmo, najnoviji veseljak u Animal Adventure Parku, rođen je s leucizmom, nevjerovatno rijetkim stanjem koje uzrokuje djelomični gubitak pigmentacije na koži i krznu životinje. Za razliku od albinizma, leucizam ne uzrokuje nedostatak pigmentacije u očima.

Beba se rodila u parku životinja u Harpursvilleu prije pet mjeseci, ali su je čuvari prvi put izvadili iz torbe njegove majke 15. januara.

Poput ostalih beba klokana rođenih veličine ljudske sličice, Cosmo je mjesecima ostavljen da raste u majčinoj vrećici prije nego što je uklonjen kako bi dobio prvi cjeloviti medicinski pregled.

"Odmah nakon palice, kad smo vidjeli da je bijel, bilo je izvanredno, ali kad smo pogledali izbliza i vidjeli crne oči, čeljusti su nam se spustile na pod. U tom trenutku smo znali da imamo nešto što nikada nismo vidjeli u svom cijelu karijeru ", rekao je vlasnik parka Jordan Patch za CNN.

Ne propustite