Rusko cjepivo stiže u Zapadnohercegovačku županiju

Aktuelno
Rusko cjepivo stiže u Zapadnohercegovačku županiju
.

Zavod za javno zdravstvo (ZJZ) Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) radi predbilježbe za narudžbe ruskog cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V za sve zainteresirane za cijepljenje, kazala je u razgovoru za Fenu direktorica ZJZ-a ZHŽ-a Andrea Jurić.

Po njezinim riječima, radi se o komercijalnom aranžmanu i cjepivo će biti dostupno u ljekarnama.

- Cjepiva će također biti dostavljena i domovima zdravlja preko dobavljača, a Zavod tu nije nikakav posrednik. Mi samo, kao i inače, pozivamo na imunizaciju protiv covida-19 i nudimo građanima Federacije BiH alternativno rješenje prije nego Federacija nabavi besplatne vakcine. Građani će se moći cijepiti u općinama Široki Brijeg, Grude i Ljubuški, a svi izvan naše županije mogu se cijepiti direktno u Županijskom zavodu za javno zdravstvo Grude. Samu uslugu cijepljenja osobe neće plaćati, ali cjepivo će trebati platiti ljekarni - istaknula je Jurić.

Dodala je kako će se cjepivo naručivati prema potrebi te da će za tu namjenu biti izdvojeno onoliko novca koliko bude trebalo.

- Bit će naručen nešto veći broj, ali vodit ćemo se planiranjem i zato i pravimo narudžbe, tako da tu može ići i sukcesivno dobavljanje. Sve će ovisiti o tome koliko imamo zainteresiranog stanovništva. Nama je dobavljač, veledrogerija osigurala nesmetan uvoz, za sada nemaju limita ako se radi o nekim normalnim količinama, iako iskreno ne očekujemo neke velike navale. Ali ono što bude naručeno, to će se i isporučiti - kazala je Jurić.

Ako interes za cijepljenje bude velik, dodala je, prve narudžbe ići će odmah krajem sljedećeg tjedna, a ako interes bude manji, s narudžbom će se sačekati desetak dana.

Ne propustite