Zašto sretno oženjeni muškarci varaju supruge koje vole? Do koga je?

Porodica i zdravlje
Zašto sretno oženjeni muškarci varaju supruge koje vole? Do koga je?
.

Muškarci varaju više od žena. Iako ovo može predstavljati hladnu utjehu za prezrene žene, važno je napomenuti da se, psihološki gledano, većina muškaraca ne bavi varanjem s istom namjerom kao i žene.

Neki muškarci mogu varati jer su nezadovoljni, naravno. Ali, u pravilu, muškarci ne varaju jer su nesretni. Muškarci varaju jer misle da se mogu izvući i, što je možda još važnije, jer su spremni dopustiti si da se izvuku. Zanimljivo je primijetiti i da je, začudo, varanje ponašanje koje može otežati dobar otac i suprug, ali i ponašanje koje zapravo nije povezano s obiteljskom ljubavlju ili brigom.

„Muškarci misle, pa, upravo sam to učinio, ali u svakom drugom pogledu sam pouzdan, odgovoran, predan, pojavim se, stvarno sam dobar momak. To je samo varanje," Robert Weiss, terapeut i autor knjige Out of the Doghouse: Korak po korak Vodič za spašavanje odnosa za muškarce uhvaćene u varanju. „Ono što oni ne razumiju je da žene ne misle na taj način.“ 

U svom iskustvu savjetujući parove koje je uništila nevjera, Weiss je otkrio da su muškarci gotovo univerzalno loši, iako su stereotipno dobri u popravljanju stvari. na popravljanju štete načinjene varanjem. Budući da im seks nije puno značio i bio je jednostavno dostupan, oni ozbiljno podcjenjuju koliko bi njihovo ponašanje moglo biti porazno za partnera. 

Za muškarce koji ne dođu čisti ili ih ne uhvate, ponovljeni prijestupi proizvod su istog mentaliteta: To je samo seks. Otprilike 20 posto muškaraca priznaje varanje, u usporedbi s 13 posto žena, prema Općem socijalnom istraživanju. Očevi mogu više varati. Procjene sugeriraju da oko 10 posto očekivanih očeva vara svoje trudne žene, a postoji razlog da se vjeruje da je otpor muškarca iskušenjima jači kad je tek oženjen i ima puno seksa u kuhinji ispred svojih novih uređaja, a onda kada interes njegovog partnera opada. 

Dok žene teže varati, posteljina potencijalno prikladnije supružnike, muškarci varaju i svuda okolo. Za razliku od muškaraca koji kronično varaju kao rezultat dublje ukorijenjenih poremećaja privrženosti i ovisnosti o seksu, zdravi muškarci koji povremeno varaju nisu patološki. 

Umjesto toga, po Weissu, oni su nezreli. "Većina muškaraca padne negdje na sredini između toga što su apsolutno vjerni i jednom su prevarili, shvaćajući da je nezrelo i učeći iz toga", kaže. Dobra vijest je da većina muškaraca ne mora varati da bi shvatila kakvu povredu može nanijeti njihovom partneru - što se može postići zdravom, i što je još važnije, kontinuiranom komunikacijom o povjerenju, bliskosti i mogućnostima za iskušenja čim se pojave.
 

Izvor: Fatherly

Ne propustite