KADA SE UDALA ZA OVOG ČOVJEKA, MNOGI SU JE OSUDILI: Evo ko je suprug MIRE FURLAN!

Show
KADA SE UDALA ZA OVOG ČOVJEKA, MNOGI SU JE OSUDILI: Evo ko je suprug MIRE FURLAN!
Glumica Mira Furlan preminula je u 65. godini.

Glumica Mira Furlan preminula je u 65. godini.

Kako se navodi, umrla je u srijedu, 20. 1.. Vijest o smrti objavljena je i na njenom Twitter profilu.

Mira Furlan rođena je 7. rujna 1955. u Zagrebu, gdje je diplomirala 1978. glumu na Akademiji dramske umjetnosti. Iste je godine postala članicom HNK-a u Zagrebu, gdje je ostvarila više zapaženih uloga, za koje je višestruko nagrađivana.

Nastupa i na televiziji; na filmu je počela nastupati 1982. u Kiklopu Antuna Vrdoljaka, a ubrzo je postala jednom od vodećih hrvatskih glumica, navodi Hrvatska enciklopedija. Uz kazališne i televizijske uloge, prosječno nastupa u 3 do 4 filma godišnje. Značajnije uloge ostvarila je u filmovima U raljama života (R. Grlić, 1984), Otac na službenom putu (E. Kusturica, 1985), Za sreću je potrebno troje (R. Grlić, 1985), te u televizijskim dramama i serijama (Putovanje u Vučjak, 1986., Tuđinac, 1990. E. Galića).

1986. godine je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kim je ubrzo započela vezu. Pošto je živjela na relaciji Beograd – Zagreb, početkom 90-ih pojedini mediji u hrvatskoj su je optužili da se priklonila Srbiji.

U novembru 1991. godine Mira i Goran su odselili u SAD.

gajic-furlan-balkon31

Vjenčali su se i 1998. godine su dobili dječaka koga su nazvali Marko Lav. Glumica je izjavila da želi da njen sin nauči hrvatski jezik i da upozna prošlost svojih roditelja.

Ne propustite