ODUSTALA NA PITANJU ZA 125.000 KUNA: Znate li vi šta je dromomanija?

Kiosk
ODUSTALA NA PITANJU ZA 125.000 KUNA: Znate li vi šta je dromomanija?
-

Takmičari ovosedmičnog kviza "Tko želi biti milijunaš" bili su Branimir i Irena. 

Branimir je kviz napustio s 1000 kuna, a Irena je otvorila pitanje za 125.000 kuna na kojemu je odustala. 

Joker "zovi" Irena je  iskoristila na pitanju o filmu Riba zvana Wanda. "Tko nije imao sreće u filmu Riba zvana Wanda? Prvi je nastradao od dobermana, drugi od kombija, a treći od betonskog bloka", glasilo je pitanje. Ponuđeni su bili koker španijeli, pomeranski špicevi, jorkširski terijeri i francuski buldozi.

"Koker španijeli bih ja rekao", savjetovao je joker koji ipak nije bio siguran pa je Irena na tom pitanju iskoristila i joker "pola-pola" koji je eliminirao odgovor njenog jokera "zovi". Ostali su jorkširski terijeri i francuski buldozi, a iako nesigurna, Irena je odlučila riskirati te odgovorila jorkširski terijeri.

Odgovor je bio točan pa je osvojila 16.000 kuna te stigla do pitanja za prelazak drugoga praga.

Na tom pitanju je tražila pomoć znalaca upitavši ih stoji li nepomično konj Emir na zagrebačkom Trgu sv. Marka, Trgu kralja Tomislava, Trgu Republike Hrvatske ili na Trgu bana Jelačića.

Dvojica znalaca su se ponudila za odgovor. Irena je prihvatila odgovor Brune Roberta te odgovorila da je konj Emir na Trgu bana Jelačića i osvojila 32.000 kuna.

Znala je i da muzej Metropolitan Museum of Art ima Institut za kostime, za čiji se rad sredstva prikupljaju na godišnjoj modnoj svečanosti te tako stigla do pitanja za 125.000 kuna. 

Tu ju je dočekalo pitanje o dromomanije. "Na što se odnosi pojam dromomanija?" glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori su bili - bolesna potreba za putovanjima, kupnjom, plesom i pićem.

Irena je odlučila odustati, no na kraju se pokazalo da bi zapravo znala odgovor da je riskirala.

d00b32aa-d41c-40eb-8b5e-e91b041181fe

Znate li vi šta je dromomanija?

Tačan odgovor je pod B.

(Index.hr)
 

Ne propustite