Djevojčica ubijena nakon što je mlađi brat našao napunjen pištolj i pucao u glavu!

Crna hronika
Djevojčica ubijena nakon što je mlađi brat našao napunjen pištolj i pucao u glavu!
.

Policija u Filadelfiji istražuje tragično ubistvo devetogodišnje djevojčice koja je ubijena, nakon što je njen mlađi brat pronašao napunjen pištolj, zatim pucao u svoju sestru. U kući su pronađena dva pištolja, ali ne i odrasle osobe, navodi policija.

Žrtva je ostala bez nadzora sa svojom petogodišnjom i 12-godišnjom braćom i sestrama u srijedu ujutro prije nego što je mlađe dijete očito pronašlo napunjen pištolj i smrtno je pucalo u nju s desne strane glave, rekla je policija lokalnim medijima. Djevojčica je odvedena u Univerzitetsku bolnicu Temple, gdje je proglašena mrtvom.

Niko nije odmah uhapšen, ali očekivalo se da će protiv oca djece biti podignuta optužnica čim u četvrtak, navodi udruženje CBS KYW-TV.

"Razočaran sam i ljut zbog gubitka još jednog dragocjenog djeteta danas zbog neosiguranog oružja", rekao je gradonačelnik Filadelfije Jim Kenney u tvitu u srijedu navečer. "Znamo rizike koje ovo oružje predstavlja i molimo sve one koji imaju oružje u svojim kućama da uzmu besplatnu bravu kako bi zaštitili djecu od nanošenja ozljeda sebi ili drugima."

Izvor: Daily News

Ne propustite