Zastupnici u parlamentu se potukli zbog mjera protiv koronavirusa: POGLEDAJTE SNIMAK IZ ČEŠKE (VIDEO)

Svijet
Zastupnici u parlamentu se potukli zbog mjera protiv koronavirusa: POGLEDAJTE SNIMAK IZ ČEŠKE (VIDEO)
.U Češkoj je produženo vanredno stanja koje je uvedeno zbog pandemije koronavirusa, a na produženje mjera burno je odreagovao nezavisni zastupnik u parlamentu Lubomir Volny koji je usred sjednice vrijeđao i na kraju fizički nasrnuo na nekoliko kolega.

U Češkoj je produženo vanredno stanja koje je uvedeno zbog pandemije koronavirusa, a na produženje mjera burno je odreagovao nezavisni zastupnik u parlamentu Lubomir Volny koji je usred sjednice vrijeđao i na kraju fizički nasrnuo na nekoliko kolega.

Do problema je probitno došlo kada su Lubomir Volny i njegov kolega Marijan Bojko došli na sjednicu parlamenta bez zaštitne maske kršeći tako mjere koje je vlada nametnula i za njihovo nepoštovanje odredila kaznu od 400 eura.

Sve je eskaliralo kada je predsjedavajući parlamenta Tomaš Hanzel rekao da se trebaju stidjeti jer ne nose masku, a odmah nakon toga je Volny izašao za govornicu i počeo s uvredama, na šta je rečeno da će mu biti isključen mikrofon ukoliko ne bude govorio o temi sastanka.

"Ja ću onda doći, sjesti vam u krilo i reći to u vaš mikrofon", kazao je Volny nakon čega je zaista prišao mikrofonu predsjedavajućeg i počeo vikati.

Pogledajte šta se dalje događalo:


 

Ne propustite