RASTI IZREČENA KAZNA! REPER PRIZNAO SVE: SUD MU IZREKAO KAZNU OD godinu dana KUĆNOG ZATVORA!

Region
RASTI IZREČENA KAZNA! REPER PRIZNAO SVE: SUD MU IZREKAO KAZNU OD godinu dana KUĆNOG ZATVORA!
Reper Stefan Đurić priznao je da je oko 600 grama skanka koji je policija pronašla u njegovom stanu držao radi lične upotrebe

Reper Stefan Đurić priznao je da je oko 600 grama skanka koji je policija pronašla u njegovom stanu držao radi lične upotrebe

Reper Stefan Đurić Rasta priznao je da je drogu koja je u oktobru pronađena kod njega držao za ličnu upotrebu i sklopio je sporazum o priznanju krivice na osnovu kog je postignut dogovor da bude kažnjen sa godinu dana kućnog zatvora!

Kako Kurir saznaje, očekuje se da sud uskoro usvoji ovaj sporazum i pusti Rastu iz pritvora, u kom je od oktobra 2020.

- Stefan Đurić je nagodbu sklopio s Višim tužilaštvom u Beogradu, koje je vodilo istragu protiv njega i Luke B. zbog trgovine drogom. Međutim, kako nije bilo dovoljno dokaza da je drogu držao radi dalje prodaje, a on je priznao da je držao radi sopstvene upotrebe, sklopljen je sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog je dogovoreno da bude kažnjen sa godinu dana kućnog zatvora - objašnjava izvor Kurira.

rasta-830x553

Prema njegovim riječima, predmet je sada u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, koje će, prema nezvaničnim informacijama, da prihvati već potpisani sporazum sa reperom.

- Poslije sklapanja sporazuma, predmet je dostavljen sudiji za prethodni postupak Višeg suda, koji je trebalo da odluči da li će da ga potvrdi, ali se on oglasio nenadležnim za to krivično delo i predmet dostavio Prvom osnovom sudu - objašnjava sagovornik.

Stefan Đurić Rasta u pritvoru je od 3. oktobra prošle godine, kada je uhapšen u Beogradu. - U pritvoru je vrijeme proveo u grupnoj ćeliji, a da nije gubio vrijeme iza rešetaka, možda najbolje svedoči činjenica da je za ova tri i po mjeseca iza rešetaka napisao knjigu - kaže izvor Kurira.

Reper i bivši muž pjevačice Ane Nikolić, kako je Kurir pisao, uhapšen je u oktobru i već na prvom saslušanju je ispričao da je 600 grama skanka kupio kako bi imao zalihe zbog koronavirusa, a priznao je i da je drogu krio u veš-mašini.

- Ja sam umjetnik i već dugo koristim marihuanu, a i njen sam promoter i smatram da treba da se koristi kao lijek. Nikada ranije kod sebe nisam posedovao ovoliku količinu marihuane, ali mi se jednostavno ukazala prilika da ovu količinu nabavim, a zbog situacije s koronom želio sam da se obezbedim. Nikad se nisam bavio prodajom, niti marihuane, niti bilo koje druge vrste droge - navodno je rekao tada Rasta.

(Kurir.rs)

Ne propustite