Komšić: Čović nema pravo držati lekcije Sarajevu i Sarajlijama

Bosna i Hercegovina
Komšić: Čović nema pravo držati lekcije Sarajevu i Sarajlijama
Komšić je poručio da bi Čoviću bilo bolje da prestane držati lekcije Sarajevu.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović kazao je prilikom gostovanja u emisiji "1 na 1" na HRT-u da "vlast u Sarajevu od BiH želi napraviti muslimansku državu", a na njegove navode reagovao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

"Aktuelna vlast u Sarajevu danas želi transformirati BiH u građansko društvo koje bi u osnovi predstavljalo unitarnu tvorevinu. Ako iščitate pojedine odluke političkih stranaka iz Sarajeva to se čak više i ne krije, to nastojanje da se dobije bošnjačka ili muslimnska država", rekao je Čović.

covic-komsic-5bb7ab3f7660e-970xr

Komšić je poručio da bi Čoviću bilo bolje da prestane držati lekcije Sarajevu.

"Čović nema pravo držati lekcije Sarajevu i Sarajlijama o tome kako Sarajevo želi nekakvu muslimansku državu. Neka pokaže gdje to još nemuslimani mogu biti načelnici i gradonačelnici osim u Sarajevu", kazao je Komšić.

Istakao je da je Sarajevo miljama ispred pojedinih sredina, gdje se nažalost ne može ni zamisliti da neko ko je druge nacionalnosti obnaša najviše funkcije.

"Prema tome krajnje je neukusno da Čović bilo kome u Sarajevu dijeli lekcije. A što se tiče transformiranja Bosne i Hercegovine u građansku državu što je Čoviću također sporno, mi ćemo i dalje nastaviti da radimo na tome, ma šta Čović govorio o Sarajevu, a bolje bi mu bilo da ne govori ništa", zaključio je Komšić.

 

 

(Klix)

Ne propustite