Krste Velkoski za Novi.ba: Realizaciju ćemo popraviti do nastavka prvenstva, a svaki pojedinac će dati maksimum da odbranimo titulu

Fudbal
Krste Velkoski za Novi.ba: Realizaciju ćemo popraviti do nastavka prvenstva, a svaki pojedinac će dati maksimum da odbranimo titulu
.

FK Sarajevo jučer je savladao ekipu HNK Višići rezultatom 2:0 u okviru prve prijateljske utakmice ove godine. Strijelci za ekipu Sarajeva bili su Dervišagić i Handžić, a ekipa se nakon ovog duela vratila u glavni bh. grad.

Bordo tim će u Sarajevu trenirati do 28. januara, kada je planiran put u Umag na završnu fazu priprema. Kapiten Krste Velkoski otkrio nam je impresije nakon prvog pripremnog meča.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

"Smatram da smo prije svega dobro odradili dosadašnji dio priprema. Najbitnije je da nije bilo povreda, jučer je bila prava pripremna utakmica. Stvorili smo dosta prilika, što je i najbitnije, a realizacija nije bila na najvišem nivou. To ne zabrinjava jer je tek početak, pozitivno je ponavljam što smo stvorili dosta prilika, a sigurno da ćemo realizaciju popraviti u narednom periodu", kazao je za Novi.ba makedonski reprezentativac.

velkoski

Ekipa će 28. januara otputovati u Umag, a ne u Antaliju kako je ranije planirano. Velkoski smatra da se to neće odraziti na sam tim, jer će i u Hrvatskoj imati vrhunske uslove za finalni dio priprema.

"Ova izmjena nas neće poremetiti jer ćemo i u Umagu imati dobre uslove da se što bolje pripremimo. Ugovorene su i tri pripremne utakmice protiv jakih protivnika, što bi imali i u Ataliji, tako da neće biti neka prevelika razlika. Istina je da smo godinama unazad pripremali se u Antaliji, ali sada je najbitnije da se što bolje spremimo za ono što nas očekuje na proljeće", smatra Velkoski.

Protivnici bh. prvacima u Umagu biće Domžale, Levski i Triglav. Rezultat sigurno neće biti u prvom planu...

velkoski

"Na ovakvim prijateljskim utakmicama rezultat nikad nije u prvom planu. Naravno da želimo pobijediti u svakom meču, to je dobro za samopouzdanje, ali najbitnije je da se ekipa uigra što je bolje moguće. Također, važno je da ne bude povreda, a kako će mečevi rezultatski završiti ipak je manje bitno", poručio je kapiten tima s Koševa.

Krste smatra da je ekipa na dobrom putu da odbrani naslov prvaka BiH, odnosno da treći put uzastopno podigne šampionski pehar.

"Imamo i više nego dobru prednost, ali naravno da ne smije biti opuštanja. Devet bodova bježimo prvom pratiocu, rivali se mogu približiti vrlo lako, a na nama je da odigramo što je bolje moguće i nastavimo pozitivni niz koji imamo. Nezahvalno je da sada kažem sa sigurnošću da ćemo odbraniti naslov, ali na dobrom smo putu da to i ostvarimo. Sigurno da će svaki pojedinac dati maksimum da to i ostvarimo, a vidjećemo da li će to biti dovoljno da cilj i ostvarimo", zaključio je Velkoski.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Ne propustite