Fauci o služenju u Trampovoj administraciji: "Bilo je pomalo NEUGODNO"

Aktuelno
Fauci o služenju u Trampovoj administraciji: "Bilo je pomalo NEUGODNO"
.

Glavni američki epidemiolog Anthony Fauci za Harvard Business Review priznao je kako je to bilo raditi i djelovati u administraciji predsjednika Donalda Trampa, koji će sutra predati ključeve Bijele kuće novoizabranom predsjedniku Amerije demokrati Joe Bidenu.

"Nije sretan dan kada morate ustati pred nacionalnom TV i suprotstaviti se nečemu što kaže predsjednik Sjedinjenih Država", rekao je Fauci u intervjuu za Harvard Business Review. "Uopće mi nije zadovoljstvo."

Fauci, koji je direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti od 1984. godine, radio je sa svakim američkim predsjednikom još od Ronalda Reagana.

Ali predsjednik Donald Trump u više je navrata proturječio Faucijevoj procjeni pandemije i odbijao se od potrebnih mjera javnog zdravstva.

"Ljudi su umorni od slušanja Faucija i svih ovih idiota", rekao je Trump u telefonskom pozivu u kampanji u oktobru, prema snimku koji je dobio CNN.

Trump je oboje sugerirao da je Fauci na početku pandemije umanjio ozbiljnost virusa, a također ga je nazvao "uzbunjivačem".

Ne propustite