EKSKLUZIVNO DONOSIMO Koliko je Bordo tim zaradio prodajom Rahmanovića! Tatar i Fanimo tražena roba - da li ostaju?

Fudbal
EKSKLUZIVNO DONOSIMO Koliko je Bordo tim zaradio prodajom Rahmanovića! Tatar i Fanimo tražena roba - da li ostaju?
.

Dvadesetšestogodišnji Amar Rahmanović od iduće polusezone nosit će dres turskog superligaša Konyaspora. 

Ovog jutra Amar je otputovao u Tursku, gdje ga očekuju ljekarski pregledi nakon kojih će transfer i zvanično biti kompletiran. 

Amar Rahmanović u Sarajevo je stigao iz NK Celje, a predstavljao je neizostavnu kariku šampionskog Sarajeva. U bordo dresu upisao je ukupno 102 nastupa. 

Dio je šampionske generacije koja je ostvarila historijski uspjeh osvojivši prvu duplu krunu u sezoni 2018/19., zatim odbranila naslov prvaka, a zimsku pauzu u sezoni 2020/21. dočekala je neporažena na prvom mjestu.

"Našem Amaru se zahvaljujemo na ostavljenom srcu na terenu uz najljepše želje u nastavku karijere!", poručili su s Koševa.

Tako će aktuelni bosanskohercegovački prvak i lider premijerligaške karavane u drugi dio sezone ući će bez svog ponajboljeg igrača.

Rahmanović se nakon liječničkih pregleda potpisati ugovor na dvije i pol godine, a Sport.ba nezvanično saznaje od izvora bliskih igraču da će Bordo timu pripasti 330.000 eura plus određeni procenat od narednog transfera.

To je svakako i više nego odlično, pogotovo kada se zna da je Rahmanoviću na ljeto isticao ugovor, a već je odbio ponudu s Koševa o njegovom produženju.

Rahmanović je u ovoj sezoni u Premijer ligi odigrao 14 utakmica, postigao je šest pogodaka kojima je dodao isto toliko asistencija, a dobrim igrama zaslužio je i poziv u reprezentaciju BiH.

rahman-4

Prije Sarajeva nastupao je za Slobodu, Novi Pazar, Olimpik, Istru, Koper, Maribor i Celje.

Osim njega, na meti inostranih klubova je nekoliko igrača. Prije svih Benjamin Tatar i Matthias Fanimo. Tatar bi, prema našim informacijama, mogao put Poljske, gdje ga želi jedan od najboljih tamošnjih klubova. Još uvijek nije sigurno da li će se to desiti ove zime ili pak na ljeto. Podsjećamo, i njemu ugovor ističe na kraju sezone, pa će biti zanimljivo da li će ga, u slučaju ostanka na Koševu, produžiti.

5f4d2c5d-29d4-4c75-8626-40b40a0a0a6a-tatar-previeworg

Što se Fanima tiče, saznajemo da je u klub stiglo nekoliko vrlo dobrih ponuda, ali da one neće biti razmatrane budući da brzonogo krilo ima ugovor do ljeta 2023. godine. Također, moguće je da Vladan Kovačević napusti FK Sarajevo, ali sve su prilike da bi se to moglo desiti na kraju sezone. Inostranim klubovima interesantni su još neki koševski eksponati, prije svih Selmir Pidro.

Saznajemo da su u toku i pregovori s pojedinim igračima o produženju saradnje, a prve rezultate možemo očekivati vrlo brzo. Što se tiče pojačanja, teško je doći do pravih informacija, ali saznajemo da su pregovori obavljeni s napadačem Markom Obradovićem.

Ne propustite