DOMAĆICA OTKRILA FENOMENALAN TRIK, OVAKO MOŽETE OČISTITI SLAVINU I SUDOPER: Skida sve sa nje, BIT ĆE KAO NOVA

Praktična žena
DOMAĆICA OTKRILA FENOMENALAN TRIK, OVAKO MOŽETE OČISTITI SLAVINU I SUDOPER: Skida sve sa nje, BIT ĆE KAO NOVA
.

Fleke nastale od vode i kamenca, na slavinama u kupatilu i kuhinji su jedan od većih problema skoro svakog domaćinstva.

A kada se to desi, prvo što nam padne pod ruku jeste hemikalija koja ne samo da može izgristi slavine (ako su od mesinga), nego neće uopšte ukloniti problem. Da biste uštedjeli novac, vrijeme, ali i očuvali slavine u svojoj kući, potrebno je da iskoristite sasvim prirodan sastojak – alkoholno sirće.

cesma

Vremenom se na slavinama stvaraju tvrdokorne bijele fleke, što od tvrde vode, što od prljavštine koja se ne očisti dobro. Najčešće se te fleke pojavljuju na sudoperama i svim česmama u kući.

Alkoholno sirće sa lakoćom može ukloniti te fleke za razliku od raznih hemikalija. Sirće sadrži kiselost koja dobro uklanja tvrde minerale (kao što je kalcijum) koji se nalaze u vodi.

 

Sve što vam je potreno za čišćenje je:

– alkoholno sirće
– krpa
– sunđer za sudove

sudoper-810x607

Kako da očistite sudoperu i slavine?

Obrišite slavinu ili sudoperu suhom krpom (šta već čistite) od viška vode koji se nije osušio, a zatim u jednu posudu sipajte sirće. U tu posudu stavite krpu i sačekajte da se dobro natopi. Izvadite je iz sirćeta i obložite preko slavine ili mjesta koje sadrži kamenac. Ako želite još bolji rezultat, polijte krpu još malo sirćetom.

Krpu ostavite na slavini oko sat vremena, pa je sklonite. Sa sunđerom polako počnite trljati mjesto na kojem je stajalo sirće i stružite prljavštinu (nemojte previše stiskati, da ne oštetite slavinu). Ako na slavini i dalje ostanu fleke, ponovite cio postupak.
Izvor: source

Ne propustite