Čovjek iz Teksasa koji je upao na Kapitol navodno je prijetio pucanjem na djecu ako ga predaju!

Svijet
Čovjek iz Teksasa koji je upao na Kapitol navodno je prijetio pucanjem na djecu ako ga predaju!
.

Čovjek iz Teksasa koji je upao na američki Kapitol 6. januara uhapšen je nakon što je navodno prijetio pucanjem svoje djece ako kažu vlastima da je otišao u Washington DC, navodi se u dokumentima federalnog suda objavljenim u ponedjeljak, piše NBC News.

Prema žalbi podnesenoj američkom okružnom sudu u Washingtonu, Guy Reffitt optužen je za ometanje pravde i svjesno ulazak u ograničenu zgradu bez zakonitih ovlasti.

U izjavi pod zakletvom, agent FBI-a opisao je Reffitta kao očiglednog pripadnika milicije koji je putovao iz predgrađa Dallas u Washington, DC, s pištoljem Smith & Wesson kako bi pomogao "zaštititi svoju zemlju".

U intervjuu za FBI, Reffittov sin rekao je da je njegov otac rekao svojoj porodici da je otišao na Kapitol dok je nosio GoPro kameru prikačenu na kacigu.

Reffitt je kasnije navodno prijetio da će "probiti metak" mobitel svoje kćeri ako je zabilježila ili spomenula njegove komentare na društvenim mrežama, kaže izvještaj.

Reffittova supruga rekla je istražiteljima da je tokom svađe rekao svojoj djeci da ako ga netko od njih preda: "Vi ste izdajnik i znate što se događa sa izdajnicima ... izdajnici bivaju upucani."

Njegova supruga, koja je rekla da je Reffitt bio pripadnik krajnje desničarske milicije 3 posto, dodala je da nije vjerovala da će postupiti po njegovim riječima i da je sklona "ekstremnim" izjavama, navodi se u izvještaju.

Izvor: NBC News

Ne propustite