PERETE LI VEŠ NA OVAJ NAČIN? ŽENA UPOZORILA SVE DOMAĆICE, MOŽE BITI OPASNO: Nemojte praviti ovu grešku

Praktična žena
PERETE LI VEŠ NA OVAJ NAČIN? ŽENA UPOZORILA SVE DOMAĆICE, MOŽE BITI OPASNO: Nemojte praviti ovu grešku
.

Jedna  majka upozorila je ljude na internetu u Facebook grupi na čestu pogrešku koju mnogi rade kada stavljaju odjeću na pranje u perilicu rublja, a koja može imati štetne posljedice, piše Daily Mail.

Kako je objasnila, na svojoj je perilici ugledala naljepnicu s uputama na kojoj je pisalo da pranje vodonepropusne odjeće može rezultirati ozljedom jer dehidrirana tkanina uzrokuje "abnormalne vibracije" u stroju.

screenshot-10

Vreće za spavanje, kabanice, skijaška oprema, prekrivači za pelene i gumene prostirke navedeni su kao primjeri vodonepropusnih predmeta neprikladnih za pranje u perilici rublja.

Upute za njegu vodonepropusnih predmeta kažu da ih nikada ne treba prati uobičajenim deterdžentom ili omekšivačem tkanine koji bi mogli ošteti materijal s vodonepropusne prevlake. Također je navedeno i da se vodonepropusna odjeća treba prati odvojeno i nikako miješati s drugom odjećom.

Objava žene izazvala je lavinu komentara, a neki korisnici poručili su da godinama peru vodonepropusnu odjeću u perilici i da se nikada ništa nije dogodilo.

"Nije mi jasno na kakvu ozljedu se misli? Upozoravaju li upute na ozljeđivanje ljudi ili oštećenje perilice?" napisala je komentatorica,

screenshot-9

"Već dugo vremena perem vodonepropusnu odjeću u perilici i uvijek bude sve u redu", napisala je druga.

Neke komentatorice složile su se s njom i priznale da su i same osjetile posljedice.

"Nakon što sam oprala svoju vodonepropusnu jaknu u perilici, više nije bila vodonepropusna", otkrila je jedna.

Novi.ba/Index

Ne propustite