Ovo su žrtve jučerašnjeg masakra: Brat ubijene Bisere prije 5 dana dobio bebu, EVO ŠTA SE DESILO KOBNOG DANA

Aktuelno
Ovo su žrtve jučerašnjeg masakra: Brat ubijene Bisere prije 5 dana dobio bebu, EVO ŠTA SE DESILO KOBNOG DANA
Trostruko ubistvo koje se dogodio u selu Rasno u subotu ujutru, potreslo je sve mještane ovog zabačenog mjesta koje se nalazi između Sjenice i Novog Pazara.

Trostruko ubistvo koje se dogodio u selu Rasno u subotu ujutru, potreslo je sve mještane ovog zabačenog mjesta koje se nalazi između Sjenice i Novog Pazara. Enedin T. (44) osumnjičen je da je ubio svoju bivšu ženu, tasta i taštu. Ubijeni su Fehim Š. (64), Šefka Š. (60) i Bisera Š. (44), a ranjen Biserin brat Bekim Š. (35), kao i dvoje njihovih rođaka koji su se nalazili u kući u vrijeme ubistva, Zineta A. i Nevzat A.

- Bekimova žena se porodila prije pet dana. Proslavljali su rođenje djeteta, kada se sve ovo desilo. Ne znam šta je bilo njegovom zetu da tako nešto uradi - ispričao je jedan od poznanika ove porodice za Blic.

Kako pričaju poznanici, bili su divna porodica.

selo-rasno-ubistvo-foto-informer-2-830x0

- Ni Bisera, njen brat i njihovi roditelji nikada ranije nisu imali bilo kakve incidente. Bili su jako vrijedni i pošteni ljudi. Ko zna šta se desilo tom čovjeku, on je sigurno bio pod uticajem droge ili alkohola kad je tako nešto strašno mogao da uradi - naveo je jedan poznanik porodice.

Nekoliko trenutaka nakon zločina, u porodičnu kuću pristigao je jedan od njihovih rođaka koji je maloljetan, zatekao žrtve, ali i navodno video ubicu kako odlazi sa motornim sankama.

- Zbog velikog snijega njemu je vjerovatno bilo lakše da motornim sankama dođe do njih, kako bi brže mogao da pobjegne poslije - kaže njihov poznanik.

Rođak S. Š. dobio je poziv od Bekima, da dođe u njihovu kuću i preveze povređene do bolnice.


- On je mene zvao, ja sam odmah krenuo, bilo je strašno to što sam vidio, ali sam najviše razmišljao kako da spasim one koji su preživjeli. On je sada u stabilnom stanju, operisao ga je hirurg Izet Tutić i nadamo se da će biti dobro. Još sam u šoku, još ne znam šta se desilo, u bolnicu nas ne puštaju - priča S. Š.

Pored Bekima, u pucnjavi su ranjeni i majka i sin, Zineta A. i Nevzat A.

Zineta A., je pogođena u nogu i nakon pružene bolničke pomoći ona je otpuštena na kućno liječenje.

- Šta godi da je svi se pitamo da li normalan čovek to može da uradi... Jadna djeca koja su ostala bez majke i bake i deke - pričaju komšije.

Ne propustite