Ocasio-Cortez: Facebook, Zuckerberg 'snose djelomičnu odgovornost' za pobunu

Svijet
Ocasio-Cortez: Facebook, Zuckerberg 'snose djelomičnu odgovornost' za pobunu
.

Alexandria Ocasio-Cortez  osudila je u petak Facebook, kao i suosnivača i izvršnog direktora Marka Zuckerberga zbog dezinformacija objavljenih na platformi, tvrdeći da i Zuckerberg i njegova kompanija "snose djelomičnu odgovornost" za smrtonosnog januara. 6 pro-Trampovih nereda na Kapitolu.

Ocasio-Cortez Builds Progressive Campaign Arm to Challenge Democrats - The  New York Times

(The New York Times)

U svojoj mjesečnoj vijećnici uživo za birače, progresivna kongresnica rekla je da dok Facebook "pokušava napraviti što veću kontrolu štete" nakon napada mafije uklanjanjem računa objavljujući lažne informacije o izborima 2020, koji su poslužili kao osnova za nasilne demonstracije, Ocasio-Cortez rekla je da efekti dezinformacija na mreži "dolaze već dugo".

"Vjerujem da je to izravno povezano s potpunim nedostatkom odgovornosti koju monopoli poput Facebooka moraju imati prema demokratiji", rekla je predstavnik New Yorka u virtualnom događaju, dodajući da je div društvenih medija "znao" da na njegovoj platformi ima dezinformacija i " dopustio "u svakom slučaju.

Ocasio-Cortez tada se osvrnula na virusni trenutak na saslušanju u Kongresu u oktobru 2019. godine kada je ispitivala Zuckerberga o potencijalu široko rasprostranjenih dezinformacija u političkim oglasima, a kongresmenica je u petak rekla da je to trebalo potaknuti šefa Facebooka na akciju uoči izbora 2020. godine. .

Izvor: The Hill

Ne propustite