"Zatrudnila sam u 48. godini života"

Porodica i zdravlje
"Zatrudnila sam u 48. godini života"
.

Nisam sigurna kako sam odlučila da kupim test za trudnoću, u 40-im godinama, gurajući u 50-e, majka dvoje djece, udata sa 16 godina. Samo sam se nadala da neću nuikoga poznatog sresti u apoteci. Test je pokazao pozitivno. 

Nakon dugog razmišljanja da li roditi ili ne, moj suprug i ja po treći put postali smo roditelji, u svojim kasnim godinama ovaj put.

A mi smo dobri roditelji. Možda čak i sjajni roditelji. Dobra mama. Dobar tata. Ali mama i tata su nam sada bili uloga, a to što smo bili par bilo je sporedno. Naš svijet je kružio oko djece. Nije originalno ili kreativno. To je priča stara koliko i vrijeme. Ali s našom djecom koja sada imaju devet i 13 godina, bili smo sve bliži povratku samo nama.

Ovdje ću dati kraj, iako je to vjerojatno bilo očito cijelo vrijeme. Ne bi bilo bebe. Nema ćerke. Nema sestre za moje momke. Nema novog lika koji bi upisao život u priču. Nakon sedmica intenzivnih bolova u leđima i intenzivne neodlučnosti s moje strane, bilo je jasno da sam pobacila. Skupine ćelija koje mi blokiraju grlić maternice kako je doktor opisao. Nije ektopično, pa je to bilo dobro. Trebalo je malo pogurati da nađe izlaz, pa je to bilo loše. Zakazali smo D&C.

Nije bilo velikog otkrivanja ili naglog preokreta. Samo porodica koju čine likovi koji se trude. Život nije uvijek čist. Ponekad su najzanimljivije priče koje ne slijede scenarij.

Bilo je sranje, u nedostatku bolje fraze.

Otišli smo kući. Skloni smo djeci - psima, meni i nama.

Rachel Zients Schinderman porijeklom je iz New Yorka. Trenutno živi u Culver Cityju sa svoja dva sina, dva psa, dvije ribe i jednim suprugom. rachelzschinderman.com je njena web stranica.

Izvor: Shondaland

Ne propustite