Kineski državni mediji proglašavaju SAD kao - 'Naj neuspješnijom državom 2020'

Svijet
Kineski državni mediji proglašavaju SAD kao - 'Naj neuspješnijom državom 2020'
.

Global Times, tabloid na engleskom jeziku koji je objavila Kineska komunistička partija, usmjerio je na SAD, njihov politički preokret i srušio odgovor na pandemiju COVID-19 u srijedi u uvodniku. 

Chinese state-run paper Global Times says Beijing preparing for 'final act  of madness' from Trump

(MSN.com)

Članak je naslovljen: "Dok se Kina bori protiv virusa, SAD se upušta u borbu za moć", pozivajući se na neustavne napore predsjednika Donalda Trumpa da ostane na vlasti usprkos gubitku na izborima, prenosi Newsweek.

"SAD ' politički fokus je uvijek daleko od hitnih potreba javnosti ", rekao je uvodnik.

"Ako bi američka politika trebala služiti narodu, dvije stranke trebale su ostaviti po strani sve sporove i stvoriti najbolje uvjete za borbu protiv epidemije. Ali ono što prvo odjekuje je borba za moć", nastavlja se u članku. Dalje je Trumpov odgovor na pandemiju nazvao "totalnim neuspjehom", dok je kritizirao američke čelnike što su se usredotočili na izbore i impičment umjesto na krizu COVID-19.

"Da su u socijalističkoj zemlji, velik broj službenika bio bi poslan na sud s toliko smrtnih slučajeva. Nije pitanje koliko su dobro ili loše učinili u ovoj borbi, već u mjeri u kojoj su koje bi trebali istražiti u zločinima iz nehata ", navodi se u uvodniku.

"SAD je najneuspješnija zemlja 2020. Kao što je rekao Konfucije," Znati stvari srama znači biti blizu čvrstoće. "

Izvor: Newsweek

Ne propustite