Izraelski mediji navode kako Netanyahu i Gantz razmatraju "vojne opcije" za sukob s Iranom

Svijet
Izraelski mediji navode kako Netanyahu i Gantz razmatraju "vojne opcije" za sukob s Iranom
Kako prenose izraelski mediji, premijer Benjamin Netanyahu i izraelske vlasti razmatraju moguće vojne opcije u sukobu s Iranom. Ističe se kako se Netanyahu boji da bi nova američka administracija mogla biti blaža prema Teheranu te kako je to jedan od razloga zašto se razmatraju radikalne opcije.

Kako prenose izraelski mediji, premijer Benjamin Netanyahu i izraelske vlasti razmatraju moguće vojne opcije u sukobu s Iranom. Ističe se kako se Netanyahu boji da bi nova američka administracija mogla biti blaža prema Teheranu te kako je to jedan od razloga zašto se razmatraju radikalne opcije, piše Advance.hr.

Podsjetimo, Donald Trump je često izlazio Izraelu u susret kada je riječ o srazu s Iranom, a naročito kada je 2018. povukao SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom. Sada se pak spominje mogućnost povratka SAD-a u taj sporazum nakon što Bidenova administracija za manje od tjedan dana preuzme vlast u SAD-u.

Izraelski list Israel Hayom navodi kako je ministar obrane Benny Gantz poručio: "Izrael mora imati vojnu opciju na stolu".
 

Ne propustite