Kenan Handžić za Novi.ba: Puno toga sam prošao s Olimpikom i nisam očekivao ovakav razvoj situacije

Fudbal
Kenan Handžić za Novi.ba: Puno toga sam prošao s Olimpikom i nisam očekivao ovakav razvoj situacije
.

FK Olimpik i Kenan Handžić sporazumno su jučer i zvanično raskinuli ugovor te je tako veznjak dobio slobodu u izboru nove sredine. Za naš portal 29-godišnji igrač otkrio je kako je do toga i došlo.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

"Moram biti iskren i priznati da nisam očekivao ovaj razvoj situacije, zaista sam bio fokusiran na Olimpik. Puno toga sam prošao s klubom, mislim da sam jedini igrač koji je osvojio trofej (Kup BiH), igrao Evropu, izborio opstanak kad je ispadalo šest ekipa, igrao Prvu ligu Federacije BiH i izborio plasman u Premijer ligu s klubom. Međutim, došao je trenutak gdje uprava i ja neke stvari ne gledamo na isti način i bilo je dugovanja kluba prema meni i uz pomoć Sindikata došlo je do dogovora. Zahvaljujem se ovim putem Sindikatu profesionalnih fudbalera na pomoći, pogotovo Tariku Trbiću", kazao je Handžić.

U protekloj polusezoni u 17 navrata oblačio je dres Vukova i postigao jedan od najvažnijih pogodaka ovog tima za trijumf protiv Radnika. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da ostane na Otoci.

"Veoma sam zadovoljan svojim igrama u ovoj polusezoni i na kraju je došla nagrada u vidu vrlo bitnog pogotka. Zaista je velika vrijednost tog gola i drago mi je sto sam na taj način pomogao klubu da ostane u borbi za opstanak", rekao je sjajni veznjak koji je prošao sve omladinske selekcije BiH.

5fff67e2-061c-4d2b-8dc0-35070a0a0a6a-kenan-handzic-preview

"Mislim da Olimpik može ostati u Premijer ligim ali mora se dosta stvari promijeniti u funkcionisanju kluba. Imaju vremena do početka drugog dijela prvenstva da isprave te stvari i ako se uđe u nastavak čiste glave mislim da imaju šanse za opstanak", dodao je.

Njegov bivši klub, FK Sarajevo, superiorno je završio prvi dio prvenstva. Evo šta Kenan misli o tome.

"Sarajevo je nivo iznad svih klubova u BiH trenutno, od infrastrukture pa nadalje. Sada im se vraća ulaganje u sam kamp i sve ostale stvari koje su posložili. Mislim da je Sarajevo najveći favorit za prvaka, kao i da se Željezničar i Zrinjski mogu uključiti u tu borbu. Naravnom trebat će im dosta sreće i odlične partije u drugom dijelu prvenstva". 

5fff67cf-4aa0-470a-b79c-34d80a0a0a6a-51736395-2011090275858321-2366074655615221760-n-previeworg

Također, smatra da će se za Evropu još boriti Velež i Borac, a otkrio nam je i ko je po njemu najbolji igrač dosadašnjeg dijela sezone.

"Za mene najbolji igrač je Benjamin Tatar. Zaista je igrao odlično i donio je Sarajevu dosta važnih golova i bodova", zaključio je razgovor za Novi.ba Kenan Handžić, koji još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Ne propustite