ČAJ ZA SKIDANJE SALA OKO STRUKA: Pijte DVIJE ŠOLJE DNEVNO i smršajte u REKORDNOM ROKU

Porodica i zdravlje
ČAJ ZA SKIDANJE SALA OKO STRUKA: Pijte DVIJE ŠOLJE DNEVNO i smršajte u REKORDNOM ROKU
.

Ako pokušavate da skinete višak kilograma, vjerovatno vam nije palo na pamet da bi u tome mogao da vam pomogne i čaj

Jedna vrsta čaja može da vam pomogne da se napokon riješite sala sa stomaka!

Ako pokušavate da skinete višak kilograma, vjerovatno vam nije palo na pamet da bi u tome mogao da vam pomogne i čaj.

Ali, ne bilo koji! Novo istraživanje koje je objavljeno u stručnom časopisu Nutrients, otkrilo je da ulong čaj može da pomogne u topljenju masti dok spavate.

Preciznije, istraživači sa japanskog univerziteta Cukuba utvrdili su da ispijanje dvije šolje takozvanog kineskog čaja (mješavina crnog, bijelog i zelenog čaja) dnevno, ubrzava metabolizam.

"Kao i svi čajevi, ulong sadrži kofein, koji utiče na metabolizam i ubrzava rad srca. Međutim, studije sugerišu da konzumacija čaja može i da poveća sagorjevanje masti, nezavisno od efekta kofeina", rekao je jedan od autora studije, profesor Kumpei Tokujama. "Zbog toga smo željeli da istražimo efekte konzumacije ulong čaja nasuprot efektima kofeina na energiju i metabolisanje masti, na grupi zdravih volontera".

Nakon dvije sedmice, naučnici su otkrili da ulong čaj – koji je djelimično oksidiran i ne smatra se potpuno ni zelenim ni crnim, već ima karakteristike oba – povećava sagorjevanje masti za 20 odsto!

Profesor Tokujama kaže da iako je ulong čaj imao efekta na topljenje masti tokom sna i pokazuje da može da pomogne u mršavljenju, još uvijek nije jasno da li ti rezultati mogu da budu dugotrajni.

Novi.ba/Mondo.rs

Ne propustite