Aleksej Navaljni, iako tvrdi da ga je ruski vrh pokušao ubiti, najavio kako se u nedjelju vraća u Rusiju

Svijet
Aleksej Navaljni, iako tvrdi da ga je ruski vrh pokušao ubiti, najavio kako se u nedjelju vraća u Rusiju
Ruski opozicijski akter Aleksej Navaljni poručio je kako se planira vratiti natrag u Rusiju ove nedjelje. Podsjetimo, Navaljni je prebačen iz Rusije u Njemačku ove jeseni nakon trovanja - a njemački vojni laboratorij tvrdi kako je otrovan bojnim otrovom Novičok. Navaljni je pak poručio kako je uvjeren da su ga ruske vlasti pokušale ubiti, no unatoč tome odlučio je vratiti se u Rusiju - kao što je rekao da će i učiniti kada se probudio iz kome u Njemačkoj.

Ruski opozicijski akter Aleksej Navaljni poručio je kako se planira vratiti natrag u Rusiju ove nedjelje. Podsjetimo, Navaljni je prebačen iz Rusije u Njemačku ove jeseni nakon trovanja - a njemački vojni laboratorij tvrdi kako je otrovan bojnim otrovom Novičok. Navaljni je pak poručio kako je uvjeren da su ga ruske vlasti pokušale ubiti, no unatoč tome odlučio je vratiti se u Rusiju - kao što je rekao da će i učiniti kada se probudio iz kome u Njemačkoj, piše Advance.hr.

Neki njegovi pristaše savjetovali su mu da se ne vraća u Rusiju zbog vlastite sigurnosti. Vladimir Putin, kojeg je Navaljni direktno optužio za pokušaj ubojstva, odbacio je optužbe argumentirajući da bi Navaljni bio mrtav da je to zaista bio plan.

Iz Kremlja poručuju kako nemaju nikakvih dokaza da je Navaljni otrovan te, što se njih tiče, može se slobodno vratiti u Rusiju kad god poželi.

Ne propustite