Italijanska vlada na rubu kolapsa nakon povlačenja ministara!

Svijet
Italijanska vlada na rubu kolapsa nakon povlačenja ministara!
.

Talijanska vlada je pred kolapsom nakon što se mlađi koalicijski partner povukao usred borbe administracije protiv pandemije Covid-19.

Italy – Regional News

(CNBC.com)

Bivši premijer Matteo Renzi rekao je da njegova stranka napušta koaliciju i napao premijera Giuseppea Contea jer nije učinio dovoljno za rješavanje talijanskih problema.

Renzi je rekao novinarima na konferenciji za novinare u Rimu da smatra da je čin hrabrosti povući se u takvom trenutku i rekao da zemlja mora učiniti više na rješavanju problema od obrazovanja do infrastrukture, kao i koronavirusa.

"Ne igramo se", rekao je Renzi. "Demokratija nije reality show."

Fjučersi na njemačke obveznice porasli su za oko 20 tiketa do najviših dana u danu nakon objave, dok su fjučersi na italijanske obveznice pali. Troškovi zaduživanja talijanske vlade porasli su skromno posljednjih dana zbog zabrinutosti zbog političke nestabilnosti.

Vrijeme krize teško da bi moglo biti gore, s Italijom koja se bori s pogoršanjem pandemije i recesije. Sastanak kabineta zakazan za srijedu u 20.30. trebao bi razgovarati o novim ograničenjima vezanim uz viruse, dok bi u četvrtak Conte trebao potpisati plan za proširenje deficita zemlje za oko 24 milijarde eura.

Izvor: Bloomberg

Ne propustite