5 stvari koje prevarena žena treba da zna o ljubavnici

Ljubav
5 stvari koje prevarena žena treba da zna o ljubavnici
.

Da se razumijemo, nikad ne postoji dobar izgovor za ulazak u aferu s nekim tko je u braku. Ali dogodi se. I na kraju dana, žene koje postanu ljubavnice su naše kćeri, sestre, tete, majke, supruge i susjede. To su žene u našim zajednicama. Prevarenoj ženi sigurno nije lako, ali ni ljubavnice nisu imale namjeru to postati.

Your Tango donosi pet glavnih razloga zbog kojih neka žena pristane biti "ona druga" i pet stvari koje prevarene žene trebaju znati o ljubavnicama:

Ljubavnice osjećaju krivnju

Vjerovali ili ne, ljubavnica osjeća krivnju. Ako je svjesna činjenice da je njezin ljubavnik oženjen, svakodnevno prolazi kroz sve uobičajene emocije povezane s krivnjom, poput tuge i depresije. Ljubavnica se osjeća krivom kad njezin ljubavnik odluči provesti vrijeme s njom vikendom, znajući da ga kod kuće čeka žena, a možda i djeca. Osjeća se krivom kad čuje kako drugi ljudi razgovaraju o varanju supružnika. Osjeća se krivom kad gleda filmove o preljubu. Krivnja je trajni duh koji prati ljubavnicu tijekom cijele veze i nakon toga. Usprkos tome, mnoge ljubavnice potpuno nisu svjesne da je njihov ljubavnik oženjen. Mnogi se muškarci trude da sakriju činjenicu da su u braku. Ako muž može imati izdati ženu s kojom se oženio, tada je sposoban izreći višestruke laži, i supruzi i ljubavnici. Ako žena nije sociopat, osjeća se krivom za prelazak granice, baš kao što bi to činio svaki normalan čovjek.

Vjerojatno nikad nije planirala postati ljubavnica

Svaka odrasla osoba odgovorna je za svoje postupke. U to nema sumnje. Nažalost, ponekad okolnosti i loše odluke mogu dovesti do krivih stvari. Nije vjerojatno da će se na listi ciljeva bilo koje žene naći bilješka da ima plan ući u vezu s oženjenim muškarcem i zbog toga potencijalno ugroziti karijeru, vjerodostojnost, prijatelje ili u nekim ekstremnim slučajevima - život. Neke žene koje imaju afere također su udate i imaju vlastite obitelji koje ugrožavaju svojim ponašanjem. Mnoge žene na kraju postanu druga žena, jer imaju poseban osjećaj za muškarca s kojim nikad nisu namjeravale biti. Možda su znale da je muškarac oženjen, ali svejedno su pošli dalje, kasnije završivši zaljubljene. Postoje žene koje nemaju problem izlaziti s oženjenim muškarcima i čini se da se zbog toga vrlo malo kaju, ali općenito govoreći to obično nije slučaj. Mnogo puta ljubavnik zavlači ljubavnicu dajući joj obećanja sve dok ne prođe toliko vremena da njoj postane teško prekinuti. Muž može čak ići toliko daleko da ljubavnici kaže da se razdvojio ili je u postupku razvoda i kad to nije slučaj. Ako je ljubavnica zaljubljena, možda neće htjeti prekinuti, čak i ako zna da to nije u redu.

I ona je ljubomorna

Ako je žena postala ljubavnica i zna da je njezin ljubavnik oženjen, tada zasigurno osjeća ljubomoru. Osjeća se ljubomorno svaki put kad on izađe kroz vrata. Zna da on ide kući drugoj ženi. Zna da njezin ljubavnik ima drugi život u njegovom domu kojega ona nikada neće biti dio. Ako nema vlastitu obitelj, život ljubavnice obično je prilično usamljen, što se naglašava činjenicom da joj srce vjerojatno tone samo kad razmišlja o tome što njezin ljubavnik radi kod kuće sa suprugom i obitelji. Ona je ljubomorna što on dijeli krevet sa suprugom i nikada neće saznati pravu razinu intimnosti koja se događa unatoč onome što joj on govori o svom braku.  Neke ljubavnice čak imaju i djecu sa svojim oženjenim ljubavnicima. Nema sumnje da ljubavnica osjeća zavist što odnos njezinog ljubavnika sa njegovom suprugom nije tajna svijetu kao što je najvjerojatnije njezina. Jedna stvar za kojom mnoge ljubavnice žude više od svega jest potvrda da je njezin odnos s ljubavnikom stvaran. Šuljanje u tajnosti nije idealno za zdravu, dugoročnu vezu. I ljubavnica, kao i svaka druga žena, želi da se njezin ljubavnik ponosi njome, da o njoj priča svojim prijateljima i da imaju želju cijelom svijetu reći koliko je voli.

Zaljubila se u pogrešnog muškarca

Nažalost ljubav i požuda su slijepi. Žena koja ignorira opetovane crvene zastave zbog ljubavi ili požude na kraju će saznati da je odabrala pogrešnu osobu s kojom će biti. Ljubavnica će prije ili kasnije doći do te spoznaje. Možda će odlučiti ostati u vezi dugo nakon što je shvatila svoju pogrešku iz bilo kojeg od mnogih mogućih razloga, uključujući poricanje, strah i naravno, ljubav. Teško da postoji osoba koja se bar jednom nije zaljubila u pogrešnu osobu. To se događa samostalnim ženama koje izlaze sa slobodnim muškarcima. To se događa ženama koje se zaljube u oženjene muškarce. To se događa supruzi, supruga koji ima aferu. To se događa i istospolnim parovima. Poanta je u tome da najvjerojatnije ljubavnica već zna da je napravila veliku pogrešku i ostaje u vezi samo zato što misli da njezin ljubavnik želi biti s njom. Naravno, neke žene možda nisu toliko emocionalno vezane za svoje ljubavnike, ali pretpostavljam da većina njih jest, pogotovo u dugotrajnim odnosima koji traju godinama.

Možda vjeruje da za njih dvoje ima nade

Koliko žena padne na muškarca i vjeruje većini onoga što on kaže. Ako žena zna da je njezin ljubavnik oženjen ili je to saznala u nekom trenutku nakon što je već pala na njega, onda nema sumnje da ju je stotinu puta do tada obasuo slatkim riječima i obećanjima. Prilično je često da suprug koji vara, kaže svojoj ljubavnici da je jadan u braku i želi se rastati. To može biti istina, ali ne mora, ali druga stvar je da li će izaći iz braka ili ne. Ako su u pitanju djeca ili ako muž zaista želi biti sa svojom ženom, tada neće poduzeti korake za napuštanje braka. Ljubavnica se već postavila u ranjiv položaj, pa ako je zaljubljena u muškarca s kojim je u aferi, nalazit će opravdanja i upasti u poricanje. Možda će trebati mjeseci ili čak godine da ljubavnica shvati da muškarac zbog nje neće ostaviti svoju ženu. Da je planirao, učinio bi to prije nego kasnije. Pristajanje na aferu u nadi da će muškarac napustiti ženu nešto je što rade mnoge ljubavnice, a ako prođu godine, ulog u tu vezu postaje sve veći i lakše pristaje na laži. Afera postaje njezina normalna životna situacija. Tajnost postaje njezina normala, a u mnogim će se slučajevima same liječiti ili će se ponašati destruktivno kako bi ublažila krivnju i sram. Biti ljubavnica nije glamurozno. Afera može započeti kao uzbudljiv, romantičan vihor, ali gotovo uvijek završi depresivnom, obeshrabrujućom situacijom. I ljubavnice su poput svake druge žene na svijetu. Ne treba ih nužno ocrnjivati.

(miss7zdrava.24sata.hr)

Ne propustite