Bugojno: Bh. rukometaši večeras idu po trijumf s više od tri pogotka razlike

Ostali sportovi
Bugojno: Bh. rukometaši večeras idu po trijumf s više od tri pogotka razlike
.

Rukometna reprezentacija BiH večeras od 20 sati u Bugojnu dočekuje Estoniju u okviru 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Podsjećamo, izabranici selektora Bilala Šumana u srijedu su neočekivano poraženi od Estonaca rezultatom 24:21 u Polvi i sada nam odgovara samo pobjeda.

Vrlo je bitno da Estonce savladamo s više od tri pogotka razlike i tako eventualno imamo bolji međusobni omjer, jer će se u slučaju poretka najboljih trećeplasiranih ekipa brisati rezultati s posljednjeplasiranom selekcijom u grupi.

Na Evropsko prvenstvo 2022. godine će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Selektor Šuman se osvrnuo na poraz u tom meču, te naglasio da ipak vjeruje da je njegov tim bolji protivnik i da će danas slaviti na domaćm terenu.

"Možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom u kojem smo imali tri gola prednosti, međutim u drugom poluvremenu smo dali samo sedam golova i to je uzrokovalo poraz od Estonije. Naš napad nije funkcionisao, imali smo mnogo problema, dok u odbrani nismo pronalazili način da zaustavimo protivnika", kazao je Šuman.

Selektor ističe da je reprezentacija u Sarajevu iskoristila vrijeme da se pripremi za drugi, domaći meč protiv Estonaca, te vjeruje u uspjeh selekcije BiH.

"Ovo je meč u kojem nas svaka pobjeda veća od tri gola razlike vraća na drugo mjesto u grupi i samim time je veoma značajan. Nadam se da ćemo popraviti našu igru, posebno u drugom poluvremenu i da ćemo pobijediti s više od tri gola razlike", kazao je Šuman.

Reprezentativac BiH Josip Perić ističe da je BiH u prvom meču podbacila u svakom segmentu igre i da su se igrači već okenuli večerašnjem susretu.

"Ne zanima nas ništa drugo osim pobjede s najmanje četiri gola razlike. Estonija ima svoje kvalitete, ali mislim da mi ne možemo dvaput ponovit onako lošu utakmicu u tako kratkom vremenskom periodu", rekao je Perić.

Selektor Šuman za večerašnju utakmicu računa na sljedeće rukometaše: Benjamin Burić (Flensburg), Admir Ahmetašević (Puente Genil), Alen Ovčina (Sloboda), Marin Vegar (Eurofarm Pelister), Vladimir Vranješ (Brest Meshkov), Gafar Hadžiomerović (Maccabi Rishon Le Zion), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Dino Hamidović (Trimo Trebnje), Igor Mandić (Limoges), Ibrahim Haseljić (Gorenje Velenje), Marko Tarabochia (Metalurg), Josip Perić (Eurofarm Pelister), Marko Panić (Brest Meshkov), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Mirko Herceg (Gyongyosi), Haso Ćosić (Maglaj) i Luka Perić (Borac).

Utakmica BiH - Estonija počinje od 20 sati. Direktan prijenos osigurala je Arena Sport, kao i BHT1.

(Sport.ba)

Ne propustite