Miljan Govedarica za Novi.ba: Sarajevo je zasluženo lider, a ja se nadam da ću na proljeće pružati znatno bolje partije

Fudbal
Miljan Govedarica za Novi.ba: Sarajevo je zasluženo lider, a ja se nadam da ću na proljeće pružati znatno bolje partije
.

Nogometaši Zrinjskog prvi dio sezone u Premijer ligi BiH okončali su tek na šestom mjestu. Plemići su osvojili 32 boda, a drugoplasirani Željezničar im bježi samo četiri boda.

Međutim, Plemići su utisak popravili u Evropi, a to ističe i ofanzivac mostarskog kluba Miljan Govedarica.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

"U Evropi smo igrali jako dobro, gdje smo pokazali da imamo kvalitet, kao i da se možemo nositi s jačim protivnicima. Međutim, što se tiče rezultata u ligi sigurno da niko nije zadovoljan, mogli smo i morali smo dosta bolje", ističe Govedarica u razgovoru za Novi.ba.

Priznaje da je FK Sarajevo potpuno zasluženo jesenji prvak...

"Oni su jedina ekipa koja nije izgubila niti jedan meč u ovom dijelu prvenstva, i sigurno da su zasluženo prvi, ali isto tako ovo ne znači da se stvari na kraju neće promijeniti. Klub kao Zrinjski uvijek ima najveće ciljeve, tako da sigurno nećemo odustati i pokušat ćemo na kraju da mi budemo ti koji će završiti na prvom mjestu", iskreno će Govedarica.

govedarica2

Interesovalo nas je i koliko je neugodna povreda utjecala na nastupe sjajnog ofanzivca mostarskog kluba.

"Što se mene tiče i mojih nastupa u ovoj sezoni, sigurno da ne mogu biti zadovoljan. Trazio sam se čitavu polusezonu, međutim nije išlo kako treba, da li zbog povreda ili nekih drugih stvari ne mogu da kažem. Nadam se da će se stvari sada promijeniti, i da ću na proljeće pružati dosta bolje partije", kazao je.

Interesantno da u redovima Plemića je izuzetno jaka konkurencija na Miljanovoj poziciji.

"Jeste, u Zrinjskom su uvijek na krilnim pozicijama bili igrači koji su među najboljim u ligi, ali što se mene tiče to mi je dodatna motivacija da budem bolji i da ujedno naučim neke nove stvari", dodao je.

govedarica

Trenutno je mislima samo uz svoju ekipu i ne razmišlja o promjeni sredine.

"Imam ugovor sa Zrinjskim, tu sam sigurno do kraja ugovora, jedino u slučaju neke ponude koja bi zadovoljila klub i mene, mogao bi razmišljati o promjeni sredine, a do tada sam skoncentrisan na sebe i svoje igre u Zrinjskom", iskreno će Govedarica.

Zanimalo nas je i ko je trenutno prvo ime Premijer lige.

"Ima dosta dobrih igrača u Premijer ligi, ali ne bih volio da izdvajam nekog pojedinca", zaključio je ofanzivac Zrinjskog.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Ne propustite