Faruk Gogić za Novi.ba: Sarajevo je potpuno zasluženo jesenji prvak, a mi ćemo s Nestorovićem osigurati opstanak

Fudbal
Faruk Gogić za Novi.ba: Sarajevo je potpuno zasluženo jesenji prvak, a mi ćemo s Nestorovićem osigurati opstanak
.

Radnik iz Bijeljine nije briljirao u prvom dijelu sezone, ali je sve oduševio mlađahni Faruk Gogić. Dobio je pravu priliku i sjajno je iskoristio, te bio jedna od rijetkih svijetlih tačaka u ovom premijerligašu.

Sigurno je da Radniku u nastavku sezone predstoji grčevita borba za opstanak, a mi smo obavili razgovor s mladom nadom tima iz Bijeljine.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Farukov fudbalski put počeo je u Živinicama, u OFK "Eurogol" iz kojeg prelazi u pionirsku selekciju tuzlanske Slobode s kojom je bio i prvak BiH. Poslije Slobode igrao je još za juniore i prvi tim Budućnosti iz Banovića, te Slaven iz Živinica. Trenutno, kako smo i istakli, brani boje Radnika.

"Za sada sam zadovoljan svojim nastupima u dresu Radnika, mada sigurno da to može još puno bolje. Uz naporan rad i trud nadam se da ću svoje igre podići na veći nivo", skromno će Gogić u razgovoru za Novi.ba pa je nastavio:

"Nama je u prvom dijelu falilo malo sportske sreće. Mislim da smo zaslužili više bodova nego što to sada imamo. Ali tako je kako je. Slijedi nam borba za opstanak i mislim da ekipa na čelu sa šefom Darkom Nestorovićem ima kvalitet da zacrtane ciljeve ispuni."

Otkrio nam je i da za sada nema konkrentnih ponuda za promjenom sredine.

5ff4ecde-c7ec-4f32-b884-28020a0a0a6a-gogic-previeworg

"Zadovoljan sam u Radniku i ostatak sezone ću sigurno provesti u Bijeljini. Nemam neki određeni klub gdje bih volio nastaviti karijeru, ali svaki mladi igrač poput mene ima želju za napredovanjem, a ekipe koje se bore za Evropu u našem prvenstvu to sigurno nude."

FK Sarajevo je jesenji prvak, a evo šta Gogić misli o dosadašnjem dijelu prvenstva.

"Sarajevo je potpuno zasluženo jesenji prvak. Već su sada napravili veliku prednost nad konkurentima za titulu, ali ima tu još kvalitetnih ekipa koje ne treba otpisati. Kad je u pitanju borba za Evropu, tu će sigurno bit zanimljivo jer puno ekipa ima ambicije da izađe na euro scenu", smatra veznjak Radnika.

 Također, otkrio nam je i ko ga je najviše oduševio u prvom dijelu prvenstva.

"Hmmm, teško pitanje. Ima dosta igrača koji su se istakli u prvom dijelu, ali izdvojio bih Rahmanovića, Tatara, Bilbiju... Sve su to igrači koji prave razliku na terenu", zaključio je mladi Gogić, pred kojim je svijetla fudbalska budućnost.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Ne propustite