SVE JE BILO SPREMNO ZA PROGLAŠENJE BUGARINA, ALI... ‘Dobili smo informaciju da Bošnjacima nije u interesu da Petev bude selektor...‘

Fudbal
SVE JE BILO SPREMNO ZA PROGLAŠENJE BUGARINA, ALI... ‘Dobili smo informaciju da Bošnjacima nije u interesu da Petev bude selektor...‘
.

Baš kako smo i očekivali, cirus u režiji krovne kuće bh. nogometa se nastavlja. Tako Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ni danas nije imenovao novog selektora naše reprezentacije.

Naime, današnja sjednica bh. nogometne vlade je prekinuta. Sergej Barbarez i Ivailo Petev bili su prijedlozi Stručne komisije NSBiH, odnosno Emira Spahića i Zvjezdana Misimoivća, ali nijedan od njih nije dobio podršku ni Komisije za izbor selektora, ni članova Izvršnog odbora. 

Nakon sjednice Izvršnog odbora NSBiH medijima su se obratili Vico Zeljković i Milorad Sofrenić, članovi Komisije za izbor novog selektora "Zmajeva". Oni su za krivca novonastale situacije proglasili predsjednika NSBiH Elvedina Begića, koji uopće nije bio prisutan na sjednici.  

- Begić je prije sjednice telefonskim putem utjecao na članove "bošnjačkog korpusa" da ne glasaju za Ivajla Peteva, koji je bio prijedlog Komisije - istakli su Zeljković i Sofranić.

- Moram da budem nezadovljan jer sam prošle sedmice obećao - takav je bio stav i zaključak Izvršnog odbora da se Komisija sastane i donese svoj jednoglasan prijedlog, da ćemo danas izabrati novog selektora. Nažalost, aktuelni predsjednik, gospodin Begić, nije se pojavio na sjednici Komisije, a nije se pojavio ni na sjednici Izvršnog odobra. Prošli put je to opravdao porodičnim problemima, što smo tada i razumjeli, ali sada zaista nemamo razumjevanja... Prekinuli smo sjednicu, nije bilo glasanja, nismo izvršili izbor. U nastavku koji će desiti, predložio sam da to bude kada Begić riješi svoje probleme i kada se bude mogao pojaviti na sjednici. Da li će to biti za dva, tri ili za sedam dana, dva mjeseca, zavisi isključivo od gospodina Begića, dodao je Sofrenić.

Vrlo oštar bio je i Vico Zeljković...

- Imamo lošu, katastrofalnu situaciju u FSBiH. Petev je bio jednoglasan izbor Komisije za izbor selektora, ali smo od predsjednika FSBiH Irfana Durića dobili informaciju da Bošnjacima nije u interesu da on bude izabran. Moguće je da se uključi i komitet za hitnost jer dobrano kasnimo oko izbora selektora. Trebali smo ga imenovati još početkom decembra - poručio je Zeljković.

(Sport.ba)

Ne propustite