Zašto najbolja hrvatska rukometašica IZ MOSTARA NE IGRA ZA BiH: Razlog je jako bizaran

Sport
Zašto najbolja hrvatska rukometašica IZ MOSTARA NE IGRA ZA BiH: Razlog je jako bizaran
.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija slavi povijesni uspjeh i osvojenu broncu na Euru u Danskoj.

Izabranice Nenada Šoštarića u dvoboju za treće mjesto srušile su domaćina Dansku 25:19 i zasluženo osvojile prvu medalju u povijesti.

Hrvatska javnost danas je jako dobro upoznata sa ženskom reprezentacijom, a apsolutno otkriće šire publike je Ćamila Mičijević, najbolja hrvatska rukometašica.

Ćamila Mičijević

Prije samo godinu prošla je pakao u bolnici, a sada vodi Hrvatsku do medalje na Euru

Ćamila igra na poziciji lijevog vanjskog i najbolja je hrvatska šuterica, ali vrhunska je u obrani.

Kako je krenula Ćana bez mana?

Ćamila je rođena u Njemačkoj prije 26 godina, a vrlo mlada preselila se u Hrvatsku iz Mostara, kasnije je zaigrala za riječki Zamet. Nakon toga život joj se promijenio, a danas je jedna od najboljih lijevih vanjskih svijeta.

Njezin put do vrha bio je strašno težak

Mičijević je iz Mostara, grada iz kojeg dolaze mnogi uspješni hrvatski sportaši poput košarkaša Bojana Bogdanovića te rukometaša Marina Marića i Igora Karačića. Igrala je u nekoliko mostarskih klubova, a stručnjaci su je zapazili u riječkom Zametu, gdje je svojom visinom (194 cm) dominirala u igri.

Ćamila je četiri godine igrala u Dunajvarosu, a onda je stigla ta 2018. godina, mnogima najsretnija jer je Hrvatska te godine osvojila svjetsko srebro u nogometu i zlato u tenisu. Ćamila tu godinu neće pamtiti po dobrome, teško je ozlijedila koljeno.

Nakon što se vratila, u prvoj utakmici ponovno je ozlijedila koljeno i nastavila s pauzom od rukometa. Vratila se nakon operacije i danas igra u francuskom Metzu.

Uništi protivnice pa vodi svoju emisiju

Ćamila je bila sjajna protiv svih, a kada nije igrala, vodila je svoju emisiju na društvenim mrežama Hrvatskog rukometnog saveza. U emisiji ''Kod Ćamile na fotelji'' izmjenjuju se gosti, a ona ih ispituje zanimljiva pitanja koja uveseljavaju mnoge.

Mogla je igrati za Bosnu i Hercegovinu, ali…

Sjajna Ćamila sanjala je da zaigra za svoju rodnu zemlju gdje su rođeni njezini roditelji, otac Mujo i majka Jasminka, ali zbog bizarnog razloga BiH nije dobila vrhunsku rukometašicu. Vjerovali ili ne, BiH nema seniorsku žensku reprezentaciju, što je jako tužno jer država u kojoj su rođeni brojni rukometni velikani ne ulaže u ženski rukomet.

"U ovom trenutku dosta je nezahvalno pričati o ženskoj rukometnoj reprezentaciji BiH, ali ja sam osoba čistih stavova koja odluke nikada ne donosi naglo. Kada sam imala priliku zaigrati za reprezentaciju Hrvatske, dobro sam razmislila i shvatila da to zaista želim", rekla je Ćamila za Klix.ba pa dodala:

"S druge strane, naravno da me je ranije pogađala činjenica da ne mogu igrati za 'svoju' reprezentaciju, za državu u kojoj su rođeni moj otac i djed, ali tako je. I opet kažem, složit ćete se sa mnom, svi moramo tražiti najbolje mogućnosti za svoju svijetlu budućnost i donositi prave odluke. Učinila sam to i nikada se nisam pokajala, u Hrvatskoj sam provela najljepše godine života i zavoljela tu državu kao da je moja. Na kraju, valjda je dovoljno da se tako i osjećam. Što se tiče rukometa u BiH, naravno da nisam zadovoljna ni muškim ni ženskim rukometom, ali to je ipak tema o kojoj ne bih govorila."

(Dnevnik.hr)

Ne propustite